Spelen op Lowlands is een tienerdroom voor The Mysterons Spelen op Lowlands is een tienerdroom voor The Mysterons

‘Er is wel iets meer spanning dan normaal.’

, Steven Gröniger

Spelen op Lowlands is een tienerdroom voor The Mysterons

‘Er is wel iets meer spanning dan normaal.’

Steven Gröniger ,

Na nog geen 2 jaar bestaan te hebben spelen The Mysterons nu al op Lowlands. The Mysterons -vernoemd naar Captain Scarlet and the Mysterons, een britse poppenserie uit de jaren 60’- vond zijn oorsprong op het Amsterdamse conservatorium en maakt muziek die sterk beïnvloed is door de psychedelica van de jaren ’60. In de band vinden we op zang Josephine van Schaik (solo; Josephine Odile) op gitaar Brian Pots (PAUW) , drums Sonny Groeneveld (Jungle By Night), basgitaar Peter Peskens(Jungle By Night) en Pyke Pasman op de toetsen. Een kleine all-star band dus. Wij spraken met Josephine en Brian over hun aanstaande show op Lowlands, WC raves en de reïncarnatie van The Beatles met behulp van voodoo.

Als eerst: hoe is het met jullie?
Beide: Goed!
 
Hoe en wanneer hoorden jullie dat op Lowlands zouden staan?
We hoorden het ergens in april via de mail.
 
En jullie reactie was...?
Josephine: WHUUUUUUUUUUUUUTTTTTTT!!!??!??!!
Brian: We kregen een mailtje van onze manager, Ronald, waarin hij zei dat we onze vakantie of weekendje weg maar moesten cancelen op 22 augustus; we staan namelijk op Lowlands!
 
Waarom denken jullie dat voor veel bands Lowlands het meest prestigieuze Nederlandse festival is om op te staan? Geldt dat ook voor jullie?
J: Waarschijnlijk omdat het een van de grotere alternatieve festivals in Nederland is. Ik ging er voor het eerst heen toen ik 15 was en it blew my mind, sindsdien is het een droom geweest om er een keer te mogen spelen.
B: Ik ben er zelf eigenlijk nog nooit geweest, maar als ik de verhalen van anderen moet geloven moet het er wel echt te gek zijn, dus ik kijk er erg naar uit.
 
Wat is het eerste beeld wat jullie te binnen schiet als je aan Lowlands denkt?
J: De WC raves waar de toiletrollen door de lucht vlogen en de mensen op de wasbakken trommelden tot de schroeven er uit trilden.
 
Wat maakt het festival in jullie ogen zo speciaal?
J: De line-up. Er is altijd voor ieder wat wils: grote namen maar ook onbekende bandjes. Vorig jaar zagen we Portishead in de Grolsch, dit jaar de Heineken, en dat was een van de indrukwekkendste concerten die ik ooit heb gezien.
B: Er zit elk jaar voor iedereen wel wat tussen in de line up. Lowlands heeft niet alleen de standaard hype-acts die al veel op andere festivals staan.
 
Ben je extra zenuwachtig voor de Lowlands-show?
J: Ja, ik heb er vannacht zelfs nog over gedroomd.
B: We staan in de India, een aardig grote tent als ik het goed heb. Dit zal waarschijnlijk onze grootste show tot nu toe zijn, dus er is wel iets meer spanning dan normaal.
 
Veel artiesten trekken alles uit de kast voor hun Lowlands-show. Hebben jullie nog speciale plannen?


J: We spelen een van onze nieuwe nummers en voor de rest gaan we gewoon lekker knallen. 

Jarenlang was er een discussie over een mogelijke verhuizing van Lowlands. Vinden jullie dat het festival bij de Flevopolder hoort?
J: Volgens mij maakt dat niet zoveel uit. Het gaat om het programma, de bezoekers en de organisatie. Die maken uiteindelijk het festival.
B: Zoals ik zei ben ik zelf nog nooit op het festival geweest, dus voor mij zou het eigenlijk geen verschil uitmaken.
 
Welke acts op het Lowlands-affiche van dit jaar willen jullie zelf nog zien?
B: Ik vind onder andere Mini Mansions, Pond en Tame Impala erg tof!
J: Allah-Las, Jacco Gardner, Tame Impala, Jose Gonzalez, Pond, Noura Mint Seymali, Maxim Hartman alleen voor vrouwen, en onze vrienden van Gallowstreet en Pauw. Maar het lijkt me ook nice om gewoon een beetje rond te lopen en te zien waar het schip strand.
Welke ontbrekende act zou je zelf boeken als je de Lowlands-organisatie was?
J: Morgan Delt en Death and Vanilla.
B: Ik zou door middel van voodoo John Lennon en George Harrison weer tot leven wekken en ervoor zorgen dat The Beatles een reünie concert zouden geven op Lowlands.
 
Bier, drugs, raketjes of broodjes frikandel met mayo: op welke brandstof komen jullie een festival wel door?
B: Lekkere koude mango smoothies zijn altijd fijn op festivals met lekker weer.
J: Vodka met gemberbier zou niet verkeerd zijn. Maar eigenlijk word ik ook heel blij van een kopje thee.
 
Lowlands is natuurlijk niet compleet zonder het kamperen. Zelf nog een goede kampeertip?
J: Maak kennis met je buren. Gelijk een goede vibe bij je tentenkamp en misschien kun je elkaar nog wel helpen met iets.
B: Check van te voren of je luchtbed niet lek is, of je sluit het festival af met rugpijn. Ik spreek uit ervaring…
 

Lees ook het uitgebreide artikel op 3voor12 voor meer achtergrond informatie over de band en het interview dat wij eerder met Brian Pots hadden waarin hij stelde dat ons eigen Gime Shelter toffer kon worden dan Lowlands. 

The Mysterons spelen op zaterdag om 12:40 in de India.

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland