Lowlands is hét festival voor De Sluwe Vos Lowlands is hét festival voor De Sluwe Vos

‘Voor ik op moet, moet je me even alleen laten met The War On Drugs.'

, Elena Pepping

Lowlands is hét festival voor De Sluwe Vos

‘Voor ik op moet, moet je me even alleen laten met The War On Drugs.'

Elena Pepping ,

De door Robert Vosmeijer gemaakte verwijzing naar Lowlands als ‘hét festival’ is voor hem reden genoeg om de boel daar flink op z’n kop te gaan zetten. Op de zaterdag zal de enige techno Dj die wel weet welk geluid een vos maakt om 23:00 de Bravo-avond openen. De steeds bekender wordende artiest onder de naam De Sluwe Vos presenteerde onlangs zijn debuutalbum ‘Kontra’ en is sindsdien niet meer te stoppen. Wij vroegen hem het hemd van het lijf om erachter te komen wie of wat er nou echt achter zo'n sluwe vos schuil gaat.

Wie schuilt er achter De Sluwe Vos?
Ik ben Robert Vosmeijer, 23 jaar oud, DJ/producer en ik woon in Amsterdam.

Je verdiept je in House en Techno, hoe ben je daar eigenlijk op gekomen?
Door mijn leraar Nederlands eigenlijk, hij gaf me een cd met techno erop en toen ben ik daar verliefd op geworden.
 
Wat maakt jou uniek als DJ/producer?
Ik vind dit best wel een lastige vraag, maar ik probeer alles zo menselijk mogelijk te houden. Dus dat je echt hoort dat ik erachter zit en niet alleen de computer. Dat probeer ik in al mijn platen en DJ-sets.
 
Je wordt nu steeds bekender en je speelt steeds vaker op grote festivals, voelt dat heel raar?

Ja ik besef het helemaal niet, ik doe gewoon mijn ding en het is super vet om dan voor steeds meer mensen te kunnen spelen. Maar ik ga er wel steeds serieuzer mee om en ik probeer alles gewoon op dezelfde manier te benaderen. 

Je hebt laatst nog op Awakenings Festival gespeeld, hoe voelde het toen je ook nog gevraagd werd voor het Lowlands programma?

Ja dat is bizar, echt niet te bevatten eigenlijk. Ik had het ook echt niet verwacht eigenlijk. Lowlands is toch ook hét festival om op te staan, dus daar heb ik wel even een biertje op gedronken die avond.
 
En als je dus uiteindelijk voor zoiets groots gevraagd wordt, blijf je daar dan wakker van liggen?
Nee, ik laat het allemaal over me heen komen. Ik probeer zo min mogelijk verwachting te hebben en dan zie ik wel hoe het allemaal uitpakt.
 
Pakt het zo altijd goed uit dan?
Haha af toe iets minder maar elk festival is anders. Je kan wel telkens dezelfde verwachtingen proberen te hebben maar, never gonna happen. Het is elke keer weer een verrassing.
Maar je staat dus binnenkort op Lowlands op dat podium, is er iets geks dat je altijd doet voor  je op moet?
Ja haha… Ja als ik echt grote gigs heb dan moet je me even alleen laten en dan luister ik naar The War On Drugs. Ik word van die band zo rustig, als ik daarnaar heb geluisterd ga ik gewoon op en doe ik m’n ding.
 
Je hebt nu een driedelig album uitgebracht genaamd ‘Kontra’. Als je moest kiezen, wat is dan je ultieme favoriete nummer? Gaan we die ook horen op Lowlands?
Hmm, ik vind ‘Trapped By A Sin’ heel goed uitgepakt, die samenwerking met GOSTO, daar ben ik heel blij mee. Maar ik ben gewoon overall heel blij met het hele product. Op Lowlands valt het nummer niet echt te draaien in een house of techno set, maar misschien ga ik er wel een edit van maken, wie weet.
 
Welke acts op het Lowlands programma van dit jaar zou je zelf wel willen zien?

Ik ben echt benieuwd naar Kendrick Lamar en Karenn wil ik sowieso ook zien. Ik vind de programmering gewoon heel erg goed dit jaar dus ik ga daar gewoon lekker rondlopen en dan zie ik wel wat ik meepak. 

Ga je de Lowlands traditie volgen door in een tentje te slapen?
Nee ik denk het niet. Ik heb daarvoor nog twee andere festivals dus dat wordt wel een drukke dag. Ik blijf daar zeker wel even hangen en wie weet beland ik wel in een of andere tent ergens.
 
Stel je zou dus wel in een tentje slapen, welk item zou dan echt niet mogen ontbreken?
Een luchtbed. Oja, en een fles whiskey.
 
Heb je verder nog kampeertips voor de festivalgangers?

Graaf een soort van kuiltje om je tent heen, zodat als het gaat regenen het niet in je tent komt. Anders krijg je een watertent. 

De Sluwe Vos zal op zaterdag om 23:00 in de Bravo beginnen aan zijn Lowlands-set. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland