Laserschietende wasmachines, Amsterdamse cadeaus en een volle zaal voor jarig Vuile Was Laserschietende wasmachines, Amsterdamse cadeaus en een volle zaal voor jarig Vuile Was

Capyvents biedt kijkje achter de schermen tijdens One Year Anniversary

, Tekst: Ronald de Goede, Vincent Stevens en de rest van de Capyvents-crew. Foto's: Cas Blauw

Laserschietende wasmachines, Amsterdamse cadeaus en een volle zaal voor jarig Vuile Was

Capyvents biedt kijkje achter de schermen tijdens One Year Anniversary

Tekst: Ronald de Goede, Vincent Stevens en de rest van de Capyvents-crew. Foto's: Cas Blauw ,

Vuile Was vierde afgelopen zaterdag zijn One Year Annivesary in JKC Nirwana. Hoe weet Capyvents Nirwana telkens weer vol enthousiast publiek te krijgen? En hoe krijgt het zo'n Amsterdamse mega line-up, met namen als Brutuzz en Gomes? Capyvents biedt tijdens zijn verjaardag een exclusief kijkje achter de schermen en laat zien hoe je de succesvolste rave van de polder opzet.

We werken deze editie voor het eerst met een groep vrijwilligers (grijze shirts). De vrijwilligers hebben dezelfde intentie als wij: het organiseren van goede alternatieve feesten om dit saaie poldergemeenschap wat leven in te blazen.

Omdat zo'n grote zaal als Nirwana al snel kaal lijkt, wordt er ruim van te voren al een decoratieplan opgesteld. Omdat decoratie een belangrijk onderdeel is van ons concept willen wij hiermee een unieke uitstraling neerzetten, daarom gaat hier ook veel tijd in zitten. Ruim van te voren wordt er in samenwerking met de vrijwilligers de laatste hand gelegd aan de decoratie, zodat alles er op de avond van het feest gelikt uitziet!

'Vuile Was' is natuurlijk niet schoon te krijgen zonder wasmachines. Deze zijn daarom ook in grote getale aanwezig op het podium. Machines die, door oogverblindende lichtstralen en lasers, tot leven komen op het podium.

De voorverkoop voor onze One Year Anniversary is volledig uitverkocht: aan de deur zijn nog zo'n honderdvijftig kaartjes te verkrijgen. De eerste mensen verzamelen zich rond 21:00 uur in de rij, waarna Exquiso (tevens Capyvents-crewlid) de avond een uur later aftrapt. Naast het organiseren kan hij ook goed overweg met de draaitafels. Hij zorgt ervoor dat de eerste bezoekers kunnen warm draaien op de fijnste deep house-beats. Na zijn optreden wordt de avond voortgezet door Marc Holstege. Deze tech-house DJ gaat verder waar Exquiso stopte, waardoor hij het publiek een goede boost geeft voor de rest van de avond.

Naarmate de zaal voller loopt, wordt het publiek losser. De sfeer zit er goed in en er wordt veel gedronken en gedanst. Waar de mensen achterin de zaal lekker mee gaan in de muziek ontstaat er vooraan, tijdens de dubstep en drum and bass, tot meerdere malen toe een moshpit! We ontvangen veel positieve reacties van de bezoekers, onder andere over de kwaliteit van het geluid, maar bijvoorbeeld ook over de decoratie en verbeteringen ten opzichte van eerdere edities. Als organisatie is het altijd leuk om zulke complimenten te krijgen, dit is uiteindelijk waar je het voor doet: een enthousiast en tevreden publiek.
 
Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeaus en dit doen wij door onze trouwe bezoekers een mega line-up voor te schotelen. Na de DJ's Exquiso en Marc Holstege begint de avond pas écht als drie pioniers uit het Amsterdamse nachtleven plaatsnemen achter ‘The Wheels of Steel’. DJ Gomes, Brutuzz en Karimooo hebben samen al meer dan een halve eeuw ervaring achter de decks en zijn speciaal voor onze verjaardag vanuit Amsterdam naar Dronten afgereisd om Nirwana op zijn grondvesten te laten trillen.
 

Al met al kunnen wij als organisatie weer terugkijken op een geslaagde avond. Op 29 augustus zijn wij terug in Nirwana met een nieuw concept. Omdat wij jullie echter niet te lang zonder Capyvents willen laten leven, zullen we ervoor zorgen dat de foto’s en aftermovie van afgelopen zaterdag zo snel mogelijk online komen!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland