Popronde Almere 2014 maakt line-up bekend

Rondreizend muziekfestival neemt o.a. PAUW, Yuko Yuko, Tenfold en Ape Not Mice mee.

Lennart van der Burg ,

De Popronde Almere heeft haar line-up bekend gemaakt. Het grootste reizende muziekfestival van Nederland strijkt op zaterdag 4 oktober neer in Almere en neemt bijna dertig acts mee. Ook enkele bekende Flevolandse acts spelen op het gratis festival, dat dit jaar weer verschillende bijzondere locaties aandoet.

Namen die direct opvallen op het Almeerse Popronde-affiche van 2014 zijn de Emmeloordse singer-songwriter Tenfold en punkband Call It Off. Maurice Bolier, oud-frontman van Flavourland-winnaar Vine-Yard, zingt in deze Eindhovense formatie.

Maar ook van buiten Flevoland komt er op 4 oktober genoeg moois naar Almere. Diverse namen van de Almeerse line-up zingen al enkele maanden rond op de Nederlandse muziekblogs, zoals PAUW (psychedelische rock), Ape Not Mice (catchy pop), Robbing Banks (garagerock) en Yuko Yuko (singer-newwaver). Ook singer-songwriter Stuart Mavis is geen onbekende in Flevoland: hij stond recentelijk nog op het Almeerse festival Gestrand.

De Popronde geldt als een belangrijke springplank voor veel Nederlandse bands. Eerder maakten onder andere De Staat, Go Back to the Zoo, Blaudzun en Roosbeef deel uit van het het rondtrekkende festival. The Virgin Army uit Almere reist dit jaar mee met de Popronde, maar volgens de regelementen mogen de Popronde-acts niet in eigen stad spelen.

De acts van Popronde 2014 spelen op verschillende bijzondere locaties door heel Almere, zoals Tante Truus, Boekhandel Stumpel, Kinki Kappers en skatewinkel Hard Bitten and The Others. Natuurlijk doen ook de meer voor de hand liggende podia zoals De Meester en de Schouwburg Almere mee aan de Popronde 2014. Het festival is, zoals we dat gewend zijn, geheel gratis te bezoeken. Klik hier voor het gehele overzicht van de bands, tijden en locaties.