De Lowlands ’14-tips van Kilian Kayser

Met Atomic Bomb!, The Growlers en Larry Gus

Kilian Kayser ,

Meer dan honderdvijftig muzikale artiesten in drie dagen tijd: dat wordt weer moeilijk keuzes maken op Lowlands 2014. De 3voor12 Flevoland-redactie presenteert daarom de acts die je niet mag missen dit jaar. Kilian Kayser tipt onder andere Atomic Bomb!, The Growlers en Larry Gus.

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Vrijdagmiddag zal in de Lima het eerste échte feest van Lowlands losbarsten. Gekleed in prachtige Malinese gewaden zal namelijk Bassekou Kouyaté, ondersteund door zijn vrouw, broers, zoons en neef in de Lima een Afrikaans muzikaal avontuur laten horen en zien. Centraal staat, naast de opzwepende Afrobeats, de n’goni: een soort Afrikaanse banjo met een opvallend eigen en bijzonder geluid. Op Down the Rabbit Hole zorgde de formatie al voor een van de grootste feestjes van het festival en op Lowlands zal deze show vol Afrikaanse gekte sowieso geëvenaard worden.



Atomic Bomb! The Music Of William Onyeabor

Na in Afrikaanse sferen te zijn geraakt door Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba is niets verstandiger dan naar de Bravo te lopen om daar getrakteerd te worden op een misschien wel nog groter Afrikaans feest. Daar zullen namelijk verschillende artiesten uit de grotere indiedance-bands van de afgelopen jaren, denk LCD Soundsystem en Hot Chip, de Afrikaanse afrofunk-pionier uit de jaren 80 William Onyeabor eren. Denk aan afrobeats gemengd met indie en dance, waarbij verrassende gasten niet zijn uitgesloten. Een bewijs dat blanke mannen ook swingende heupen kunnen hebben.



The Growlers

Na deze twee grote Afrikaanse feesten is het tijd om even bij te komen en waar kan dat beter dan bij The Growlers? Deze psychedelische slackers uit Californië zullen in de Charlie laten horen wat een leven in de Californische zon vol drinken, blowen, surfen en vrienden muzikaal oplevert. Verwacht lome garagerock met een flinke scheut psychedelica, surf en stonerrock. De band zelf staat garant voor een optreden vol met lol en gekte op het podium, waardoor ook dit optreden toch weer één groot feest zal worden. En dat al op de eerste dag van Lowlands.



Larry Gus

Op zaterdagmiddag is het aan Larry Gus om het brakke Lowlandspubliek van de avond ervoor al vroeg de voeten van de vloer te laten swingen, en dat gaat lukken. Deze gekke dansende en zwetende Griek zal de X-Ray namelijk vullen met een aanstekelijke mix van samples, die samen zijn rammelende elektro-dance vormen. Na een zegetocht langs de Nederlandse festivals met als hoogtepunt Best Kept Secret, waar hij tekende voor het beste optreden, zal Lowlands voor Larry Gus de kroon op zijn succesjaar zijn. Dans mee met de festivalkoning van 2014.