De Lowlands ’14-tips van Esmée Koeleman

Met Temples, Cage the Elephant en Real Estate

Esmée Koeleman ,

Meer dan honderdvijftig muzikale artiesten in drie dagen tijd: dat wordt weer moeilijk keuzes maken op Lowlands 2014. De 3voor12 Flevoland-redactie presenteert daarom de acts die je niet mag missen dit jaar. Redacteur Esmée Koeleman tipt Temples, Cage the Elephant en Real Estate.

Temples – vrijdag 20:15 in de India

Vorig jaar stonden ze op de eerste editie van Best Kept Secret, waren ze samen met Palma Violets support act van The Rolling Stones, in juni stonden ze op Down The Rabbit Hole en aanstaande vrijdag staan ze op Lowlands. De Britse psychedelische rockband klinkt als een sixtiesband en ziet eruit als een sixtiesband. Daarmee passen ze in het rijtje Jacco Gardner, Tame Impala en natuurlijk de opperhoofden van de psychedelische muziek: The Beatles. Dus laat je haar nog even groeien en oefen je hippiedansje nog een paar keer, dan zie ik je vrijdag in de India!



Real Estate – zaterdag 13:15 in de India

Na een uitverkochte show in Paradiso begin dit jaar en de titel “Best New Music” van Pitchfork voor hun nieuwe album Atlas, mag je de band gerust tot een van de favorieten uit de indiescene noemen. De band uit New Jersey staat komend weekend in de India op Lowlands en dat mag je niet missen! Met hun dromerige muziek, rinkelgitaren en melancholieke zang worden ze ook wel de Amerikaanse meesters van de snoezige indiepop genoemd. En juist omdat het zaterdag niet op-en-top weer lijkt te worden, laat de muziek van Real Estate je in je regenponcho wegdromen naar een zomers paradijsje.



Cage The Elephant – zaterdag 16:45 in de India

Toen frontman Matthew Schultz drie jaar geleden op Lowlands al direct een poging waagde het publiek in te springen aan het begin van hun show, was de toon meteen gezet. Rennen, schreeuwen, springen en crowdsurfen. Dit is hoogstwaarschijnlijk het hele optreden te zien en gek zou het niet zijn als Schultz meer uit zijn dak gaat dan het publiek. De muziek van Cage The Elephant is moeilijk te omschrijven, met een mix van indie, punk, rock en blues doen ze denken aan Sonic Youth, Rolling Stones, Pixies en Nirvana. Trek je goede schoenen aan (als je meer dan één paar mee hebt) en spring, dans en schreeuw, want het wordt zeker een memorabel optreden.