Jarig Bassmental moet kiezen

Lichte identiteitscrisis ondanks tevreden feestgangers

Tekst: Sebastiaan Vente, foto's: Frank van Hulst ,

Bassmental bestond zaterdag twee jaar en vierde dat op grootse wijze in Poppodium Underground. Toch was niet iedere bezoeker op de dansvloer terug te vinden: een overdaad aan genres en een gebrek aan house-moves gooide roet in het feestmaal.

Buiten de deur van de Underground is er met vijf dranghekken een pleintje gecreëerd waar je kan roken. Daar is het druk, binnen wat minder.

Identiteitscrisis

Bassmental kampt met een identiteitscrisis. De poging om met verschillende genres meerdere doelgroepen te trekken staat op papier goed, maar in de praktijk leidt het er toe dat veel mensen maar een uur bij het podium vertoeven en de rest van de avond een plek proberen te bemachtigen op een van de twee banken in de foyer, of buiten gaan roken.

Het groepje mensen dat wel constant danst, weet alleen raad met dubstep en drum-’n-bass. Zodra een dj housenummers gaat draaien, verstomt het losgaan en schakelt men over naar rustige danspasjes: het houdt de bezoeker in ieder geval niet tegen het toch te proberen.

Billen branden

Voor de rokers is het afzien. Het drukst is het namelijk op het rokerspleintje. Constant moet je ervoor waken dat je niet dat leuke meisje achter je met je peuk in haar bil brandt.

Met de sfeer zit het verder helemaal snor. Overal wordt gelachen en luidruchtig gepraat. Dansen, flirten en praten met oude bekenden is waar iedereen voor lijkt te komen. Dat gaat perfect vanavond. Ook is te merken dat de alcohol lekker vloeit. De dj’s draaien zoals van ze verwacht wordt: lekkere plaatjes voor wie van het gedraaide genre houdt.

Tevreden feestgangers

Het feest sluit met tevreden feestgangers zijn tweede verjaardag af. Als de volgende keer tijdens het roken ook wat zuurstof meegepakt kan worden, wordt de volgende editie nog beter.