Flavourland maakt wildcard-winnaar bekend

Wordt het Enola Zero, Tarragona of The Shenanigans?

Tekst: Lennart van der Burg ,

Na drie Flavourland-voorronden zijn alle publieks- en juryprijzen inmiddels verdeeld. Deelnemers hebben echter nog één kans om in de Flavourland-finale te komen: via de wildcard. Welke band pakt die laatste strohalm en zien we terug in de eindstrijd op zaterdag 6 december?

Drie bands maakten na de Flavourland-voorronden in Almere, Emmeloord en Lelystad nog kans op een finaleplek: het Almeerse rockduo Enola Zero, de Drontense metaltijgers van Tarragona en de Almeerse skankers van The Shenanigans. 

3voor12 Flevoland mag als trotse mediapartner van Flavourland '14 onthullen welke act nu de wildcard krijgt voor de finale op zaterdag 6 december. En de wildcard gaat naar: Tarragona!

Alle winnaars

Zij strijden samen met alle jury- en publieksprijswinnaars plus de winnaar van bandwedstrijd Vers om de titel van beste band van Flevoland. Dat zijn, voor de volledigheid: Greyhound Bastards (juryprijs Almere), Sealex (publieksprijs Almere), Sweet Whites (publieks- en juryprijs Emmeloord), Cross+Eyed and Banished (tweede in Emmeloord en dus plaatsvervangend finalist dankzij de 'dubbel' van Sweet Whites), Assorted Travellers (juryprijs Lelystad), The Croakers (publieksprijs Lelystad) en Fortune Cookie Dough (winnaar Vers). En we zeggen het nog een keer voor de duidelijkheid: daar komt Tarragona dus bij.

Op zaterdag 6 december moeten zij allen in Poppodium de Meester nog één keer vol gas geven, want er vallen mooie prijzen te winnen. Zo krijgt de winnaar van Flavourland niet alleen de titel 'beste band van Flevoland', maar staan ze óók in de finale van de SENA Performers PopNL Award in de Amsterdamse Melkweg. Deze gelukkige band hoeft overigens niet in zijn eentje naar Amsterdam af te reizen, maar mag een bus met vijftig fans meenemen.

De Flavourland-finale begint op zaterdag 6 december om 20.00 uur. Kaartjes kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar via de vaste voorverkoopadressen én via de finalisten.