Wesfest op de bres voor de Kidsclub Wesfest op de bres voor de Kidsclub

Feesten voor het goede doel in de BG

, Door Nico Glas en Bart Rouw

Wesfest op de bres voor de Kidsclub

Feesten voor het goede doel in de BG

Door Nico Glas en Bart Rouw ,

Een jaar geleden werd het eerste WesFest georganiseerd voor ex-3v12-er Wesley de Groot, die op dat moment een aflopende strijd leverde tegen die ene verschrikkelijke ziekte. Het initiatief kwam als benefiet voor zijn vrouw en dochter die hij achter zou laten en het financieel niet te breed hadden. Het lot nam Wes een week voor WesFest van ons af. Dit jaar werd er ter ere van deze gevallen strijder voor de tweede keer een WesFest georganiseerd. Ruim vijfentwintig acts zetten zich in voor het goede doel en rocken de grondvesten van de BG-22-24 in Almere Haven.

De dag begint vroeg. Om één uur gaan de deuren van de BG-22-24 open en het gigantisch programma begint een kwartier later. Het is nog rustig en de techniek is druk bezig al het apparatuur aan de praat te krijgen. Een kleine vertraging wordt op gedaan, maar dj FD kan rond half twee beginnen met klassieke house nummers. Twee leden van The Shakedown 8 komen binnen, zien dat de zanger er nog niet is en besluiten naar zijn huis te lopen om hem uit zijn bed te lichten.

Dit schouwspel typeert de dag. Van één tot één zijn er activiteiten in en rond de BG om, in naam van kunstenaar/redacteur/muziekliefhebber/man/vader/vriend Wesley, geld op te halen voor de Parkhuys Kidsclub. Voordat de livemuziek over het grachtje in Almere Haven schelt, kunnen liefhebbers genieten van onder andere Wes zijn schilderijen in de Bot Factory. De entree voor beide locaties is naar eigen inzien en is gelijk de donatie aan het Parkhuys.

Almeerse held Wesley de Groot

Almeerse held Wesley de Groot

Het muzikale gedeelte begint even na enen met dj RickyRonaldo en duurt tot net na enen snachts, waar Angry Goose het hek sluit. Daartussen in zitten zoveel bands in evenveel genres dat het een wonder is dat iedereen hetzelfde podiumpje gebruikt. In zijn totaliteit staan er achtentwintig acts op WesFest 2012, waarvan het leeuwendeel bestaat uit locale helden. Denk aan Vine-Yard, Merge As One, The Up, The Shakedown 8, 21 Gun Salute en Daniel van der Zee waar het bandjes betreft. Maar ook de hiphop van De Blocq van Kuffeler, DRT, Millenium Miek en Probleem en Ridicuul zijn aanwezig. De elektronische kant wordt vertegenwoordigt door Angry Goose, FB, Stevanofici, RickyRonaldo, D-Train en Smash Parker. Twee acts komen van buiten de provinciegrens: Rufus Kain en Punky Donch.

Van één tot één was het een drukte  vanjewelste in de BG en was het stoeien om van de ene kant naar de andere kant van het kleine poptempeltje te komen. Een dag waar Wes trots op kan zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland