Underground opzoek naar helden Underground opzoek naar helden

“Dit kan niet anders dan een vette avond worden”

, Door Bart Rouw

Underground opzoek naar helden

“Dit kan niet anders dan een vette avond worden”

Door Bart Rouw ,

In het kader van de Week van de Amateurkunst roept poppodium Underground deze zomer het evenement We Can Be Heroes in het leven. Vier regionale bands krijgen elk een half uur de tijd om het publiek te overtuigen met een tribute-set van hun helden. De winnaar loopt weg met 750 euro in zijn zak.

“Ik denk dat heel veel mensen dit leuk vinden,” stelt Magne de Kreek, productieleider bij Underground. “Wie wil niet Vine-Yard eindelijk eens een Green Day set zien doen? Of het oude Wallnoize op de Oasis of Beatles-tour? Misschien krijgen we The Shakedown 8 wel zo gek The Slackers te coveren!”

Het idee van de avond is dat bands in wedstrijdformat laten zien waar zij de mosterd vandaan hebben. Omdat een wedstrijd pas een wedstrijd is als er wat te winnen valt, zijn er prijzen te winnen die er niet om liegen. Uit alle inzendingen worden vier acts gekozen die uiteindelijk op het podium komen te staan. Deze vier acts krijgen al 250 euro. Magne: “Het idee van het geld vooraf is om te zorgen dat er sowieso geld is om te oefenen. Er is dus geen enkel excuus meer voor een band om zich niet voor te bereiden, wat de show alleen maar ten goede kan komen.” Op de avond zelf wordt de winnaar bepaald door het publiek en ontvangt dan nog eens 500 euro prijzengeld. Niet onverdienstelijk dus.

We Can Be Heroes vindt plaats op vrijdag acht juni in poppodium Underground. De deelname eisen zijn duidelijk: Je band moet uit Flevoland komen; je moet een half uur kunnen vullen, niet meer, niet minder; je covert één band/act/artiest. Lijkt dit je wat? Mail dan vóór 9 april naar info@undergroundlelystad.nl. De deelnemende bands worden 12 april bekend gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland