Een Blok Aan Je Been voortaan op donderdag Een Blok Aan Je Been voortaan op donderdag

BG-22-24 toneel voor live radio

, Door Nico Glas

Een Blok Aan Je Been voortaan op donderdag

BG-22-24 toneel voor live radio

Door Nico Glas ,

Het radioprogramma Een Blok Aan Je Been is verhuisd en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Vanuit de BG-22-24 in Almere-Haven lieten dj's Leon Olmo van Kranen en Yorgos Mayenburg afgelopen donderdag zien hoe je van radio een feestje maakt.

Het is net iets voor tien uur 's avonds. De datum is 22 maart 2012, de dag die ook de boeken in zal gaan als “Bloesjesdag 2012” en het is bijzonder druk in de BG-22-24. Vandaag is de dag dat het radioprogramma Een Blok Aan Je Been verhuist van de woensdag- naar de donderdagavond. Er hangt een gezellige sfeer en voelt een beetje aan als een fijn café. Dat mag ook wel, want het is niet voor niets de “café-editie” van Een Blok Aan Je Been. De nootjes staan op tafel, de biertjes in de hand en alle ogen zijn gericht op het podium. Presentator Leon Olmo van Kranen heeft de microfoon beet en begint op poëtische wijze aan het programma dat zo langzamerhand een legendarische status heeft in Almere.

Ondanks het gebrek aan camera's voelt het bijna als lowbudgettelevisie. In het midden van het podium staat het soort kitscherige bank die je bij een Robert Jensen zou verwachten, waar de gasten van de avond op een soortgelijke manier worden ondervraagd (al dan met iets meer stijl). Deze gasten zijn de Lelystadse rockband The Up en Almeerse rappers Kapthijn en Vindingrijk. Beide acts geven deze avond nog een showtje weg, iets waar het juichende publiek niet op kan wachten.

Dat er zoveel mensen naar de BG-22-24 komen om te zien hoe de heren van Een Blok Aan Je Been een radioprogramma maken, voelt wel heel bijzonder aan. De sfeer is er een als in het café, maar tegelijkertijd heeft het ook wat weg van een huiskamerconcert. Leuk en uniek is het zeker. De café-edities van Een Blok Aan Je Been zijn voortaan op donderdag van tien tot twaalf en zeker waard om in de agenda te zetten

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland