Release Boeboe krijgt internationale steun Release Boeboe krijgt internationale steun

Vanaf 6 juni is Act Stupid verkrijgbaar

, Door Nico Glas

Release Boeboe krijgt internationale steun

Vanaf 6 juni is Act Stupid verkrijgbaar

Door Nico Glas ,

Nieuwkomer Boeboe brengt 6 juni zijn eerste release uit op Japans netlabel Sabacan Records. De EP “Act Stupid” telt twee tracks: de titeltrack en “Drop”. De gratis Bandcamp release maakt een kennismaking met de Lelystedeling laagdrempelig.

In de polder kennen wij Boeboe, of Morscha von Grumbkow, voornamelijk als DJ van Dancetour en Basic Base in Lelystad en WoopWoop in Almere. Maar vroeger hoorde hij ook nog bij hiphopcollectief OSC en het kindje daarvan: Angry Goose. Toch wilde hij zich iets meer gaan focussen op solo werk en dat werpt nu zijn vruchten af.

Sinds zijn verschijning op online jukebox 22Tracks met Wess Side Ryder in de beats-playlist van FS Green en Full Crate wordt Boeboe aandachtig in de gaten gehouden. Laatstgenoemde track werd menig keer geblogged en gebruikt in mixes en streaming radioshows. Ook zijn aankomende debuut EP krijgt al voor de release flinke steun. Het Boemklatsch collectief gebruikte titeltrack Act Stupid in hun mix voor Red Light Radio, Daedelus (o.a. Warp, Stonesthrow en Ninjatune) gebruikte hem in zijn mix voor FACT magazine en Bios (Saturate Records) verzocht een ‘exclusive’ voor een clubnight in Hamburg.

De EP zal woensdag 6 juni verkrijgbaar zijn op deze site en de dag ervoor is Boeboe vanaf 22:00 uur te gast bij 3voor12/Flevoland Radio op Radio-A6.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland