Stoere rappers zijn de nieuwe popidolen Stoere rappers zijn de nieuwe popidolen

Sef en Gers laten nog net geen meisjes flauwvallen

, Door Rose de Rond

Stoere rappers zijn de nieuwe popidolen

Sef en Gers laten nog net geen meisjes flauwvallen

Door Rose de Rond ,

Deze zaterdag was de Underground volledig uitverkocht. Het piepjonge publiek verdrong zich voor het podium om goed zicht te hebben op Sef en de hand van Gers Pardoel aan te raken. Met grappen en toegankelijke hiphop vulden de charmante rappers de avond.

Het is juist de nieuwkomer Gers die het publiek uitzinnig maakt. Handen worden uitgestrekt om de Rotterdamse rapper aan te raken, alsof Justin Bieber op het podium staat. Of het nu ligt aan die appelwangetjes of zijn raptalent, populair zijn de nummers van Gers zeker en het zijn hier niet alleen de dames die ze luidkeels meezingen.
Gerwin “Gers” Pardoel wordt met zijn single 'Morgen Ben Ik Rijk' meteen Serious Talent bij 3FM. Pas als de film ‘New Kids’ uitkomt, waarvan Broodje Bakpao de titelsong is, wordt Gers bij een groter publiek bekend. De film trekt bijna een miljoen bezoekers en de track staat twee weken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Zijn debuutalbum 'Deze Wereld Is Van Jou' komt in oktober 2011 uit. Samen met Sef maakte hij voor dit album het nummer ‘Bagagedrager’. Een andere samenwerking op het album is die met Guus Meeuwis voor het nummer 20:03 u., die bijzonder goed is uitgepakt.

Wanneer een handdoek door de zaal vliegt waarmee Gers zich net heeft afgeveegd, golft het publiek omhoog.

Ook Sef gooit zijn charmes in de strijd en vermaakt het publiek met rake grappen en dansbare nummers als ‘Diamanten’ en ‘Renaissance Man’. Deze Nederlands-Marokkaanse rapper richt in 2004 samen met The Flexican de groep Flinke Namen op. Daarnaast komt hij regelmatig voorbij op tracks van collega rappers zoals ‘Me Nikes’, wat hij samen met The Opposites heeft opgenomen, ‘Stuk’ (met The Partysquad) en ‘Tijdmachine’ (met Dio). Na veel gastperformances te hebben gehad, vindt Sef dat het tijd wordt voor een soloproject. In november 2011 brengt hij ‘De Leven’ uit. De gelijknamige track op het album is uitgekozen als titelsong voor de Nederlandse film 'Rabat'.

Na het optreden van de rappers wordt het publiek naar de kleine zaal geleid. Op elkaar gepropt lijkt het een eeuwigheid te duren voor de deuren weer opengaan. Uiteindelijk kan iedereen verhit de rest van de avond verder dansen op de beats van Yellow Claw.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland