Sandy Dane brengt megatalenten naar Almere Sandy Dane brengt megatalenten naar Almere

Yori Swart en The Crowns laten het publiek genieten

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Melissa Duijn

Sandy Dane brengt megatalenten naar Almere

Yori Swart en The Crowns laten het publiek genieten

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Melissa Duijn ,

Vrijdag 20 januari 2012 was het alweer tijd voor de negende editie van het Sandy Dane Festival. Almeerse schone Sandy trad deze avond natuurlijk met haar band op, maar ook Yori Swart en The Crowns betraden de bühne. Een avond waarop Almere kennis kon maken met twee acts die een enorme opmars maken in de Nederlandse muziekscene.

En wát voor opmars maakt Yori Swart. Na het winnen van de Sena Performers Popnl Award won ze eind vorig jaar ook de Grote Prijs van Nederland in de singer/songwritercategorie. Nu staat dit aandoenlijke blonde meisje met de prachtige stem als eerste van de avond op het podium van De Meester. Zonder band dit keer. Slechts gewapend met gitaar, brengt Yori haar indrukwekkende liedjes. Haar dynamiek en dosering zijn perfect. Waar ze het ene moment heel 'klein' zingt weet ze even later haar teksten over te brengen alsof ze uit haar tenen komen. Als ze tussen de liedjes door wat tegen het publiek zegt, lijkt ze wat zenuwachtig. Iets wat nergens voor nodig is want er valt geen ontkennen aan: Yori Swart is een geniale muzikante. Op 2 maart is haar debuut-albumpresentatie in Paradiso. 

Na Yori Swart is het de beurt aan Sandy zelf. Ze speelt met haar band een extra lange set, want Gerhardt heeft wegens ziekte helaas af moeten zeggen. Sandy zelf blijkt ook koorts te hebben, daar is echter helemaal niets van te merken. Ze heeft een engelachtige stem en brengt lieve liedjes. Af en toe zou je wel wensen dat er iets meer 'pit' in de set zit, nu kabbelt het soms maar wat voort. Maar veel respect voor dit ontzettend mooie meisje, dat keer op keer weer zulke goede acts naar Almere weet te krijgen.

Afsluiter van de avond is de Amsterdamse band én 3FM Serious Talent The Crowns. Waar Sandy met haar looks voornamelijk de mannen wist te bekoren, is het nu de beurt aan de vrouwen om te genieten. De dames in het publiek stromen naar voren en kijken lonkend naar deze vijf mooie heren. Maar voordat dit een stiekeme liefdesverklaring wordt terug naar waar het eigenlijk om gaat: de muziek. The Crowns spelen rauwe rock die ontzettend Brits aandoet en lead guitarist Ram is een ware virtuoos op zijn gitaar. Helaas komt zijn samenzang met zanger Valentine niet altijd even goed uit de verf. De samenzang met gitarist Thomas ligt veel beter in het gehoor, maar wat een fijne band!

Na een avond vol kwalitatief goede muziek zijn wij in ieder geval nu al benieuwd wie er 30 maart op de 10de editie van het Sandy Dane Festival te bewonderen zullen zijn.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland