Tinnen jubileum voor New Year, New Beer Tinnen jubileum voor New Year, New Beer

Vier keer tien op tweede afscheitsfeest

Tinnen jubileum voor New Year, New Beer

Vier keer tien op tweede afscheitsfeest

Het jaarlijkse verjaardagsfeestje van de roemruchte Almeerse punkband Gandhi´s Revenge is over de jaren uitgegroeid tot een begrip. De eerste negen edities van “New Year, New Beer” waren al feesten om niet te missen, de tiende deed daar een schep bovenop. Met tien bands en de eerste comebackshow van Gandhi´s Revenge ook een avond waar je bij moest zijn.

Gandhi´s Revenge hield vorig jaar, tijdens hun negende feestje, zijn Afschijtsshow en doekte daarmee de band op. Toch begonen bij het naderen van de tiende verjaardag de fans onrustig te worden. “Hoe wordt nu het jaar ingeluid?!” luidde hun vraag. Cultureel Management Liscaljet kwam met de lumineuze oplossing: New Year, New Beer! De Festivaleditie.

De avond staat traditiegetrouw in het teken van scheurende gitaren, double bass en heel veel herrie. Hardcore, metal en punk komen in allerlei varianten voorbij. De belofte ”10 jaar, 10 bands, 10 soorten bier, 10 euro” klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Bijna, want op deze avond laten de tien bands Flotz, So Called Celeste, Engraved, Vine-Yard, Entombed Scars, Striking Justice, Gottlieb, Gandhi´s Revenge, Merge as One en The Setup hun kunsten horen. Zowel in de grote als de kleine zaal zijn continue bands te zien. Het festivalgevoel van heen en weer lopen naar het juiste podium en met arendsogen het schema in de gaten houden zit er snel in. De volle zalen, tropische temperaturen en bier in een plastic beker maken het plaatje compleet.

Iedereen die van scheurende gitaren en grunten houdt wordt op deze avond op zijn wenken bediend. Een aantal bands weet boven de herrie uit te stijgen en het publiek te overtuigen. De kleine zaal was aan de krappe kant voor de mannen van Entombed Scars. Ze trokken zoveel bekijks dat het zaaltje overvol leek te raken. Terecht, want ze zijn strak, muzikaal en hebben een lekker rauw randje. Ook Gottlieb heeft zin in de avond. De zanger springt vrijwel gelijk het publiek in om een lekker feest te bouwen. De duistere sound en mooie overgangen van grunt naar zang geven de band een eigen geluid en de muzikanten klinken zeer ervaren. Deze twee bands hadden zo op het hoofdpodium kunnen staan.

So Called Celeste krijgt behoorlijk wat waardering in de grote zaal. De Amsterdamse hardcoreband klinkt en oogt professioneel: de keiharde energieke herrie dendert vol enthousiasme het podium af en de show zit strak en muzikaal in elkaar. De wisselende riffs liggen goed in het gehoor en de vrolijke interactie met het publiek werkt zeer goed. Met hoog tempo wordt er een hardcorefeestje gebouwd en de band laat ons uitgeput achter. Gelukkig is het energiepeil weer opgeschroefd wanneer Striking Justice knallend aan de set begint. Deze hardcoreband speelt strak, muzikaal en hard. Het enthousiasme on stage werkt enorm aanstekelijk, de heren kunnen zelf niet stil staan en brengen met veel energie een lekker duistere set. De afsluiter, The Setup, weet aan het eind van de avond nog de voetjes van de vloer te krijgen. Na een heftige set vol energie van Gandhi´s spelen zij een keiharde set. Het is goed, hard, muzikaal, lekker en een mooie afsluiter van een knallend festival.

Tien bands is voor een avond behoorlijk wat. Het festivalgevoel wat deze editie met zich meedraagt past enorm goed bij het feest. Goede muziek luisteren, een fijn biertje drinken en relaxed heen en weer lopen om nieuwe bands te ontdekken. Deze avond heeft Gandhi´s Revenge niet nodig om een succes te worden, maar het zou heel tof zijn als ze er volgend jaar toch weer staan.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland