Kick-Off: De Meester opent het nieuwe jaar groots Kick-Off: De Meester opent het nieuwe jaar groots

Complete uit-je-dakheid in een stampvolle Meester

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Nico Reinders

Kick-Off: De Meester opent het nieuwe jaar groots

Complete uit-je-dakheid in een stampvolle Meester

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Nico Reinders ,

Zaterdag 7 januari vond de Kick-Off van het nieuwe jaar plaats in De Meester. Met een heel gevarieerd muziekaanbod van o.a. Bazzookas, De Kraaien en Mr Polska is er voor het massaal toegestroomde publiek genoeg te beleven. Lees hier alles over de optredens, rondvliegende Unox-worsten, kraaienmaskers en limboënd publiek.

De katers van oudejaarsavond zijn weer langzaam weggeëbd en dus is het tijd voor de Kick-Off van 2012 in De Meester, Almere. Met een zeer gevarieerd programma weet het Almeers poppodium heel veel mensen te trekken. Vanaf acht uur kan er al gedanst worden op de elektronische beats van afwisselend Henriques Ventura en Nicolas Corbin & Lapit in de Woop Woop zaal. De rust die er dan nog heerst zal in de loop van de avond snel verdwijnen.

Als om kwart voor negen de grote zaal open gaat is het startschot aan 5 Dogs Left. Deze vier jonge mannen hebben al aardig wat op hun palmares staan, waaronder het winnen van de Flevo Battle en Popsport. Deze avond staan ze met veel plezier op het podium en ondanks dat zanger Gastón niet altijd even goed zijn noten haalt, weten ze met hun rock 'n roll de toegestroomde vrouwen en een enkele man toch te bekoren.

Hierna is het aan 'Almere Gaat Vreemd'-winnaar Tak en de 6 J's om het podium te betreden. Deze gelegenheidsformatie bestaat uit allemaal lokale muzikanten en brengt een Nederlandstalig repertoire in een eigen jasje. Het publiek smult ervan en kan niet zonder grote lach naar dit gezelschap kijken en luisteren. Het heeft een groot 'hoe-kom-je-erop"-gehalte, zoals bijvoorbeeld bij een nummer met Veldhuis en Kemper-tekst over Limp Bizkit-tonen, maar verbazingwekkend goed muzikaal. Tak en de 6 J's mogen wat velen betreft nog wel vaker optreden.

In de Woop Woop area is het ondertussen de beurt aan De Kraaien. Deze drie mannen staan in complete carnavalsoutfits op het podium en rappen in plat Haags het met kraaienmaskers getooide publiek naar een hoogtepunt. Met teksten die zo slecht zijn dat ze gewoon geniaal worden, weten deze 'heren' iedereen voor zich te winnen.

Vanavond staat ook 'Pool van het jaar 2011' Mr Polska op het Woop Woop podium. Hij geeft echt alles; zijn raps zijn razendsnel, zijn bespeling van het publiek is subliem en hij springt zelfs van het podium zó op de uitgestrekte armen van de toehoorders. Een ware uitdaging met zo'n laag plafond. Waar de zaal door De Kraaien al goed voorverwarmd was bereikt hij bij Mr Polska een kokend hoogtepunt.

Prijs voor geniaalste tourbus gaat naar Nederlands ska-grootheid Bazzookas. Met hun grote gele schoolbus hebben ze al vóór hun optreden alle ogen op zich gericht. De acht heren passen maar net op het podium en spelen ska zoals het bedoeld is: energiek en uplifting. Helaas bevindt het grootste deel van het publiek zich bij Mr Polska, maar de mannen van Bazzookas spelen er niet minder om.

Terwijl de opgeblazen Unox-worsten door het publiek vliegen is het aan dj Gusztav, onder andere bekend van Balkan Beatz, om de avond af te sluiten. Alhoewel De Meester in redelijk gestaag tempo leegloopt weet hij de overgebleven diehards nog actief aan het dansen en zelfs aan het limboën te krijgen.

De Kick-Off 2012 van De Meester is er één die de geschiedenisboeken in mag, wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland