Catchy Pop/Rockavond in de Underground Catchy Pop/Rockavond in de Underground

Hammondorgels zijn helemaal hip

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Nico Reinders

Catchy Pop/Rockavond in de Underground

Hammondorgels zijn helemaal hip

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Nico Reinders ,

Zaterdag 18 februari stonden The Hype, Pioneers of Love en King Jack op het podium van de Underground in Lelystad. Drie jonge-mannen-bandjes die verbazingwekkend veel mannelijk publiek weten te trekken met hun aanstekelijke pop-rocksongs.

First up is The Hype, een band waarbij alles draait om toetsenist Dennis. Ondanks dat hij zit spat de energie ervan af, de haren dansen in het rond en zijn vingers glijden vliegensvlug van zijn Hammondorgel naar zijn Moog. Een man met een duidelijke liefde voor zijn orgels. Deze 3FM Serious Talent-band zet catchy pop-rocksongs neer. De stem van de zanger heeft een prettige klank en doet erg denken aan die van The Kookszanger Luke Pritchard, helaas is niet alles wat hij zingt even zuiver.
 

Nadat er maar liefst veertig minuten nodig waren om om te bouwen betreedt mede 3FM Serious Talent, Pioneers of Love het podium. Op het drumstel van King Jack is een A4'tje geplakt met daarop handgeschreven de bandnaam, gelukkig blijken ze hun muziek heel wat professioneler aan te pakken dan hun naamsbekendheidstactieken. Zanger Jeroen brengt de orgelloze rock loepzuiver en mede dankzij een, door de aanwezige fotografen verfoeide, lichtshow is het visueel ook zeer fijn.
 

Om half 12 is het dan eindelijk tijd voor de band waarvoor de meeste mensen zijn gekomen: King Jack. Deze band maakt gestructureerd-chaotische 70's rock en weet met zijn enthousiasme het publiek te betoveren.Toetsenist Thijs speelt niet alleen met handen én knieën grandioos Hammondorgel, maar heeft ook een heel prettige stem, waarmee hij een aantal nummers echt draagt. Alle bandleden zouden eigenlijk als zanger kunnen optreden, want even later tonen ook drummer en bassist een knap staaltje stembandgymnastiek. De enige opmerking die eigenlijk kan worden gemaakt is 'more cowbell please...'.

De Underground heeft niet gelogen deze gig als 'must see'-avond aan te prijzen. Want wat een kwalitatief goede feelgoodbands. Het  was het wachten meer dan waard.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland