Honden met een missie Honden met een missie

“Wij gaan boombap weer op de kaart zetten!”

, Door Bart Rouw

Honden met een missie

“Wij gaan boombap weer op de kaart zetten!”

Door Bart Rouw ,

De tour van het derde album “Rotkwijlers” begint tegen het einde aan te lopen. Twee weken terug deed het hiphopcollectief Onderhonden de Meester aan in Almere, als één van de laatste optredens in de planning. Betekend dit dan dat de groep weer op hun lauweren gaat rusten? 3v12/F sprak met de Flevolandse rapper binnen het collectief: Jerome XL.

“Wat je moet begrijpen, is dat Onderhonden een gelegenheidsding is. Als de tijd daar is, komt de groep weer samen om een album te droppen en gaan we op tournee. Dit is de derde keer dat dit gebeurt en geloof me, het wordt een feestje!”
Enthousiast legt Jerome XL uit hoe de Onderhonden bijeen kwamen voor de hattrick: “Def P en ik hebben samen het project Digibombers. Daar gaat binnenkort iets heel vets vandaan komen, maar dat duurt nog even. Maar het kriebelt toch, je wilt toch die stage op, snap je? Aan het einde van de O.P.-afscheidstour had Castro, frontman van Plutonium en Onderhond van het eerste uur, ook die kriebels. Het was voor ons dus een heel logisch gevolg om naast Digibombers ook aan de slag te gaan met de Onderhonden.”

Het resultaat is een nieuw album, een landelijke tour en een missie om de boombap te doen herleven in Nederland. Jerome: “Boombap is niet hip meer. Kijk naar de charts, hoeveel huidige rappers rocken ´em nog old school? De ontvangst van ons album laat hetzelfde zien, veel sites vinden het wel vet, maar gedateerd.” Dit klinkt allemaal vrij negatief. Hoe komt het dan dat de rappers zelf zo positief blijven? “De optredens laten een heel ander beeld zien. Old school boombap is verhuist naar de undergroundscene. Raad jij eens waar de Onderhonden zich thuis voelen? Elk optreden is een feestje geweest en de fans zijn zielsgelukkig met onze sound.”
Het optreden in de Meester bevestigd dit. “Er kwam een dude naar ons toe met een tatoeage van ons logo op zijn schouder. Of we allemaal onze handtekeningen wilde zetten, want die wilde hij ook laten tatoeëren.”

Hoewel de geplande tour erop zit, zitten er nog een hoop optredens in de koker. “Wij blijven nog wel even bezig met deze vibe. We hebben een missie: lol maken en boombap promoten. Druk zat, lijkt me!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland