Overgeers maakt Intrede in De Meester Overgeers maakt Intrede in De Meester

Almere een hiphop-release rijker

, Tekst: Bart Rouw en Bartjan Nieuwerf; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Overgeers maakt Intrede in De Meester

Almere een hiphop-release rijker

Tekst: Bart Rouw en Bartjan Nieuwerf; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Afgelopen weekend zag een nieuwe hiphop-release het levenslicht: Intrede van Blocq-lid Overgeers. Zaterdagavond werd in De Meester een feestje gebouwd met lokale kopstukken als Kapthijn en Mitss en nationale helden Makkie & Krankjoram en Kees Fluks. Het geheel werd door Radio A6-dj Leon Olmo aan elkaar gekletst. 3v12/F was erbij en belde hem achteraf voor een rustig gesprek.

De avond zelf loopt niet geheel naar de zinnen van Emile Geers aka Overgeers. Hoewel hij heel blij is met de mogelijkheid zijn release in De Meester te kunnen houden, is het door omstandigheden allemaal zo kort dag dat er van promotie weinig sprake is. Op het podium is er weinig van te merken, voor het podium wel.
In iets te hard volume knalt de show van het podium. De lokale jongens zijn allemaal lid van het Almeers hiphopcollectief De Blocq van Kuffeler. Kapthijn, Overgeers en Mitss hebben er zin in en tonen zich sportief. Ook voor een halve zaal proberen ze het onderste uit de kan te halen. Wat opvalt is dat Overgeers op zijn eigen release soms second fiddle lijkt te spelen voor back-up Mitss. Deze weet met zijn natuurlijke showmanship regelmatig de spotlight te stelen.

Bij Krankjoram, Makkie en Kees Fluks laat de ervaring van veel op de bunhe staan zich zien. Er zit al een routine in die wordt opgepakt door het publiek. Vooral de energie die Kees Fluks in z´n optreden legt komt goed over.

Omdat zaterdag geen tijd gevonden kon worden voor een interview, belde 3v12/F zondag met de jonge MC. Hoewel hij niet helemaal gelukkig was over de release op de valreep, werd hij wel blij van de avond zelf: “Het was gewoon een dope feestje. Veel bekende die zijn komen kijken, hele vette gasten die komen spelen en een showtje is natuurlijk altijd fijn. Ja, het is jammer dat ik niet de driehonderd man bereikt heb die ik zou willen, maar die vijftig die zijn komen kijken hebben wel een vette avond gehad!”
Intrede is zijn eerste solo-release. “Ik zat eerst in Drievoudig, samen met Mitss en Jorzelf. Toen zij zich meer op eigen werk stortten, zag ik mijn kans schoon. Ik ben wel meer een teamspeler, maar het is toch een uitdaging het eens op eigen houtje te doen.” Toch verliep het schrijfproces niet altijd soepeltjes. “Ik was gewend met de jongens te schrijven als we in de studio zaten, ter plekke, zeg maar. Dan inspireer je elkaar. Voor Intrede vond ik het lastig opeens drie coupletten voor mijzelf te schrijven. Heel eerlijk vind ik het in groepsverband leuker, maar ik ben wel heel trots op wat ik nu heb neergezet.”
De reacties tot noch toe zijn positief. “Het is voornamelijk boombap met wat moderne invloeden. Zij die het gehoord hebben waren best positief, dat was lekker. Verder gaat de tape vandaag of morgen het internet op. Ik hoop daar wel reactie op te krijgen, natuurlijk.
Oh, als nieuwtje kan ik melden dat Drievoudig waarschijnlijk wel weer gaat samenwerken.”

De mixtape Intrede van Overgeers is hier te downloaden, voor gratis!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland