Popronde Almere: Yesterday's Men @ De Meester

De set wordt steeds beter en grootser

Tekst: Danitsja Koster; Foto's: Merlijn Scharn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20.15 uur stond Yesterday´s Men in De Meester.

Wie? Yesterday´s Men
Wat? Heftige, bij vlagen bijna stichtelijke indie met zware zangpartijen en uitstapjes naar bombastische rock
Waar? De Meester
De Band:
De Utrechtse band komt muzikaal goed beslagen ten ijs met gepassioneerde muzikanten die verschillende instrumenten moeiteloos afwisselen en het publiek weten mee te slepen in hun bombastische indiesprookje.

Meh...
De band lijkt te steunen op de zanger die er duidelijk zin in heeft en behoorlijk zware zangpartijen voor zijn rekening neemt om het publiek mee te imponeren. De zangeres lijkt wat minder op haar plek op het podium en ziet eruit dat ze er niet heel veel plezier in heeft. In eerste instantie lijkt de muziek van Yesterday´s Men wat te zwaar en daardoor wat zwaarmoedig te zijn. De breekbare zangpartijen worden ondergesneeuwd en het geheel wordt wat te heftig, bijna stichtelijk. Gelukkig komt de muziek snel meer in balans en wordt de set steeds interessanter.

Jeeh!
Zowel de zanger als zangeres kunnen een aardig keeltje opzetten en de andere heren in de band springen verdienstelijk bij als achtergrondzangers. Alle leden zijn overduidelijk zeer muzikaal en weten verschillende instrumenten moeiteloos binnen een nummer te wisselen. Hier staan zeer getalenteerde mensen op het podium! De band is een aanrader voor liefhebbers van indie en wat meer experimentele muziek; de eerste nummers in de set zijn niet voor een heel breed publiek toegankelijk. De band werkt toe naar een meer bombastisch geheel met rockinvloeden waardoor de stemmen en instrumenten meer in balans komen en de band echt tot zijn recht komt. De tempowisselingen en het combineren van heftige en breekbare zangpartijen maken de nummers tot kleine kunstwerkjes. Het is even wennen, maar Yesterday´s Men is echt een fijne band met een heel eigen geluid die indie haar diepgang weer teruggeeft.