Popronde Almere: The Happy Notes Society Popronde Almere: The Happy Notes Society

Waan je in de vijftiger jaren!

, Tekst: Nico Glas; Foto's: Anne-Marieke Zaal

Popronde Almere: The Happy Notes Society

Waan je in de vijftiger jaren!

Tekst: Nico Glas; Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 14:00 uur stond The Happy Notes Society in de Nieuwe Bibliotheek.

Wie? The Happy Notes Society.
Wat? Zuid-Afrikaanse Jazz/Jive uit de jaren vijftig.
Waar? De Nieuwe Bibliotheek

De Band:
Een internationale collectief met Utrecht als thuisbasis, The Happy Notes Society haalt hun inspiratie uit de Zuid-Afrikaanse swing/jive-scene uit de jaren vijftig en zestig. Sinds 2010 spelen ze in de huidige formatie met drie blazers voorop, gesteund door een jazzy ritmesectie bestaande uit gitaar, drums en contrabas.

Meh...

De band zit goed strak in elkaar, daar is geen woord aan vuil te maken, maar toch staan zij niet in hun element. Het foyer van De Nieuwe Bibliotheek staat tjok vol en gunt geen ruimte om te dansen. Hierdoor verliest het collectief wat aan kracht en zelfvertrouwen. Geef deze band een poppodium met een grote dansvloer en gegarandeerd dat de voetjes van de vloer gaan.

Jeeh!

Buiten dat het een goede feest band is, zul je door The Happy Notes Society ook echt wanen in de sfeer van de jaren vijftig. Als je in plaats van de elektrische contrabas een 'echte' neer zet, is het heel makkelijk om het zelfs in zwart-wit voor te stellen. De sfeer en vibe die zij neer zetten met hun jive/jazz mix is om van te smullen. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland