Popronde Almere: The Brave @ Endzjin Popronde Almere: The Brave @ Endzjin

Omver geblazen!

, Tekst: Regina Bakker; Foto´s: Nike Liscaljet

Popronde Almere: The Brave @ Endzjin

Omver geblazen!

Tekst: Regina Bakker; Foto´s: Nike Liscaljet ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21.45 uur stond The Brave in Endzjin.

Wie? The Brave
Wat? Punkrockband
Waar? Endzjin
De Band:
The Brave is een Dordste punkrockband. Bij hun muziek kan men denken aan bands zoals The Bronx en The Beatsteaks. Ze brachten in november 2011 hun eerste EP ‘See The Elephant’ uit, en eerder dit jaar wonnen zij de Bibelot Band Boost en traden ze op bij Wantijpop. ‘Met onverwoestbare muziek en een dapper hart’ nemen zij de muziekscène over.

Jeeh!
Het is druk in Endzjin. Iedereen lijkt zin te hebben in een feestje op deze zaterdagavond, inclusief The Brave. Meteen vanaf het moment dat de band begint te spelen wordt iedereen bijna letterlijk omver geblazen. Het optreden van de The Brave wordt gekenmerkt door scheurende gitaren in flinke overdrive, en een luide zanger bij wie men zich nog kan verbazen dat er zo’n volume uit zo een kleine man komt. Zanger Erik Korsman is een showman, hij staat geen moment stil. Ondanks dat hij van de spotlight houdt vindt hij het niet erg om deze zo nu en dan te delen. Al gauw klimt hij een barkruk op en schijnt de lamp op het publiek. De toeschouwers lijken ervan te smullen, en zelfs de barvrouw gaat los. Ieder bandlid laat zich compleet gaan bij het spelen, de energie straalt er vanaf. Zelfs na hun optreden dreunt hun muziek nog door, een blijvende indruk hebben ze zeker gemaakt!

Meh...
Ondanks dat The Brave onmiskenbaar als een sneltrein over je heen dendert, kan dit ook enigszins te danken zijn aan het belachelijk harde volume van de muziek. Uiteraard hoort er bij een luide band een paar luide speakers, maar meer dan eens bezweek het stemgeluid van de zanger ook aan de rest van de muziek.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland