Popronde Almere: NY Fan @ Aan De Amstel Popronde Almere: NY Fan @ Aan De Amstel

Een haast Bowie-esque snik in de mineurmomenten

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Anne-Marieke Zaal

Popronde Almere: NY Fan @ Aan De Amstel

Een haast Bowie-esque snik in de mineurmomenten

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard bracht 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20:45 uur stond NY Fan in Aan De Amstel.

Wie? NY Fan
Wat? Electropop met een dikke knipoog naar de 80´s
Waar? Aan De Amstel
De band:
NY Fan is het geestenkindje van zangeres Fanny Bartels. Hoewel zij tot voor kort hoge ogen gooide aan de andere kant van de wereld met het Australische We Are Fans, nu probeert ze in ons kikkerlandje haar Utrechtse band van de grond te krijgen.

Jeeh!
Doordat de band in kunstgalerie Aan De Amstel speelt krijgt het geheel al snel een nouveau riche sfeertje, iets waar de kledij van zangeres Fanny alleen maar aan bijdraagt. De electropop wordt vandaag gepresenteerd door een bassist, drummer en voorgenoemde zangeres en weet vanaf het begin haar luisteraars tevreden te stellen. De muziek is meeslepend en innemend en heeft een haast Bowie-esque snik in de mineurmomenten. De op de site aangegeven Moloko-invloeden zijn ook goed hoorbaar. Als kers op de taart hangt er achter de band een gigantisch Pulp Fiction-schilderij, wat altijd goed is.

Meh...
Met in het achterhoofd dat deze dame al heel wat ervaring heeft in het buitenland, komt ze wat verdwaald over. Haar zang is prettig, maar hier en daar niet helemaal zuiver en over het geheel genomen te zacht. Dit laatste is een technisch mankement, maar ook daar is de band de eindverantwoordelijke voor. Een ander technisch mankement is het vierde bandlid, pianist Mac Book, die aan de hand wordt genomen door de drummer.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland