Popronde Almere: John Coffey @ De Meester Popronde Almere: John Coffey @ De Meester

Rocken als een malle en schreeuwen als een idioot

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Nike Liscaljet en Merlijn Scharn

Popronde Almere: John Coffey @ De Meester

Rocken als een malle en schreeuwen als een idioot

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Nike Liscaljet en Merlijn Scharn ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21:15 uur stond John Coffey in de Meester.

Wie? John Coffey
Wat? Moddervette alternative rock met sterke post-grunge invloeden.
Waar? De Meester
De Band:
Het Utrechtse John Coffey heeft van de Popronde hun eigen albumtour gemaakt. Hun net in Zweden opgenomen plaat “Bright Companions” is vorige maand uitgekomen en duidelijk de inspiratie voor hun huidige optredens.

Jeeh!
Nog voor dat de band begonnen is weten de heren het publiek op hun hand te krijgen. Dit doen ze door tijdens de soundcheck de tune van Family Guy en een Bon Jovi medley zo te spelen dat het net niet serieus te nemen is.
Dan begint het optreden. En wat een optreden! Vanaf het eerste moment gaat de band in de volste versnelling. Energiek, entertainend, inspirerend... superlatieven schieten te kort. Het publiek smult van de sterke melange die John Coffey serveert en is zo mogelijk nog meer in hun nopjes als om beurten de zanger en de gitarist in het publiek komen staan. Want dat is nog een pluspunt: de interactie met hun publiek is alles wat je wensen mag van een rockband. Duidelijk een band om in de gaten te houden!
       
Meh...
Zijn er dan minpunten? Alleen hele kleine en alleen als je goed zoekt. Bijvoorbeeld dat het volume van de zang tegenover de schreeuwstukken erg wisselt, waardoor de ene soms wegvalt en de ander soms overstemt. Oh, en dan zijn er nog de pornosnorren...

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland