Popronde Almere: Dyzack Popronde Almere: Dyzack

Rasmuzikant op het meest passend decor

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Nike Liscaljet en Anne-Marieke Zaal

Popronde Almere: Dyzack

Rasmuzikant op het meest passend decor

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Nike Liscaljet en Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 16:30 uur stond Dyzack in platenhuis 't Oor.

Wie? Erik Hofland, alias Dyzack.
Wat? Rock/Folk Singer-songwriter
Waar? Platenhuis 't Oor.
De artiest:
Dyzack uit Den Haag staat bekend als een rauwe rasmuzikant. Hij heeft voor 2005 drie studioalbums uitgebracht en sleepte dat jaar de Zilveren Harp binnen. Daarna was het even tijd voor wat anders, namelijk theatermuziek, waar hij ook componeerde voor Vis á vis, dat tegenwoordig Almere Strand thuis noemt.

Jeeh!
In het overvolle 't Oor staat Dyzack misschien wel op het decor van zijn leven. Tussen alle cd's lijkt de muzikant alleen maar authentieker. Gewapend met gitaar en effectenbak laat Dyzack zien waarom hij vroeger zo'n goede naam had. Vingers vliegen over het instrument en laat iedereen verwonderd achter. Ook is het briljant om te kijken naar zijn gezichtsuitdrukkingen tijdens het optreden, alleen daarvoor is het al waard om hem te gaan zien.

Meh...
Wanneer de Hagenees met zijn rustige nummers begint, valt de interesse meteen weg. Deze liederen weten niet te intrigeren of boeien. Doodzonde na zo'n wilde en ruige set.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland