Popronde Almere: Daniel Versteegh Popronde Almere: Daniel Versteegh

Zwoele muziek van hoog kaliber

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal

Popronde Almere: Daniel Versteegh

Zwoele muziek van hoog kaliber

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 15:45 uur stond Daniël Versteeg in Café Tante Truus.

Wie? Daniel Versteegh.
Wat? Singer-songwriter
Waar? Café Tante Truus
De artiest:
Daniel Versteegh gooide hoge ogen als finalist van De Beste Singer-songwriter van Nederland. Daarvoor was hij ook al actief, met zelfs de Grote Prijs van Nederland van 2002 op zijn naam. In plaats van zelf de wijde wereld in te trekken met zijn muziek besloot hij voor andere artiesten te schrijven. Dat zijn nu gedane zaken en nu gaat Daniel Versteegh toch de wereld overnemen met zijn zwoele, romantische muziek.

Meh...
Zoals vaker gebeurt waar singer/songwriters buiten hun eigen context worden geboekt, waren de verschillende klanten van de locatie niet puur voor Daniel Versteegh gekomen. Hierdoor wordt er – voornamelijk achterin het restaurant – nog volop en gezellig met elkander gebabbeld. Dat betekend helaas dat de mensen die wel willen luisteren moeilijk kunnen ontsnappen aan de kroegsfeer en Daniel veel moeite heeft het predicaat achtergrondmuziek te ontstijgen.

Jeeh!
Als je dan toch door het gepraat heen prikt, krijg je wel meteen vakmanschap. Versteegh weet hoe hij het publiek moet bespelen en doet dat op fantastische wijze. De dynamiek van zijn stem wordt goed beheerst en laat aan iedereen zien dat hij een meester is in wat hij doet.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland