Popronde Almere: Birdt @ De Bergerrie Popronde Almere: Birdt @ De Bergerrie

Misschien een beetje een muurbloempje

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Wilco Steeneveld

Popronde Almere: Birdt @ De Bergerrie

Misschien een beetje een muurbloempje

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Wilco Steeneveld ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard bracht 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22:00 uur stond Birdt in de Bergerrie.

Wie? Birdt
Wat? Singer-songwriter, akoestisch.
Waar? De Bergerrie
De band:
Een akoestische singer-songwriter (je verwacht het niet, hè!?) die in 2007 al begon. Waar de mosterd vandaan komt? Duidelijk de zuiderlijke delen van de Verenigde Staten: wortels in country, folk en americana. Tijdens de Popronde Almere treedt Birdt op met een violiste.

Jeeh!
Om te beginnen, verwoord ik mij als the Dude: “that violin really tied the chords together”. Echt waar, hulde voor de viool. De gevoeligheid van het instrument bepaalt de sfeer van de hele set. De nummers zijn harmonieus, uitgebalanceerd en worden vreselijk knap gezongen (tweestemmig). De dames uit de bediening van Bergerrie komen beurtelings naar voren om even te kijken, zichtbaar onder de indruk.
 
Meh...
Hoewel de stijl consistent en helder is, weet het niet altijd te boeien. Veel eters in de zaak blijven georiënteerd op hun maaltijd, tafel en conversatie, waarmee Birdt de functie van achtergrondmuziek niet echt achter zich kan laten. Het totaalplaatje is misschien een beetje een muurbloempje. Ook wat variatie kan geen kwaad. De gitaarpartijen worden allemaal getokkeld, terwijl een wat ritmischer aanslag ook heel goed kan werken met de lange halen van een viool.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland