Popronde Almere: Angela Moyra @ Chez Alexander Popronde Almere: Angela Moyra @ Chez Alexander

Zoete cocktail voor de ziel

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Nike Liscaljet

Popronde Almere: Angela Moyra @ Chez Alexander

Zoete cocktail voor de ziel

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Nike Liscaljet ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard bracht 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20:15 uur stond Angela Moyra in Chez Alexander.

Wie? Angela Moyra
Wat? Zoete singer-songwriter met ukelele.
Waar? Chez Alexander
De band:
Singer-songwriter Angela Moyra is toegewijd om 2012 tot háár jaar te maken. Dus deed ze dit jaar onder andere mee aan Giels' grote VARA-liedjesschrijversshow en de Popronde. Ook behoort ze tot de artiestenstal van huiskamerconcerten. Bepakt met ukelele en gitaar ligt de wereld aan haar voeten.

Jeeh!
Angela brengt mooie, gevoelige liedjes en heeft een goede stem die hand in hand loopt met haar uitstraling. In Chex Alexander kijkt ze wat schuchter om zich heen, zichtbaar onwennig tussen het in-her-face-publiek. De afstand is letterlijk nog geen halve meter. Het enige tussen artiest en publiek is haar welgevormde gitaar (haar rechter jongemeisjesborst – voor de kijker links – rust daar vredig op). Haar repertoire en setlist zijn goed doordacht. De Minnie Riperton-cover Loving You is een briljante keuze.

Meh...
Hoewel alles goed klinkt en de ziel in glijdt als een zoete cocktail, blijft alles wel veel van hetzelfde. Wellicht dat een beetje extra gitaartechniek wat dat betreft verandering kan brengen; variatie in ritme en manier van aanslaan zijn wat dat betreft welkom. Dat zou haar ook de vrijheid geven om hier en daar te experimenteren en de braafheid achter zich te laten.
Als ze bij het vierde nummer aankondigt haar ukelele te pakken, maakt mijn hart een sprongetje. Helaas brengt ook dat geen twist in geluid en stijl. Er valt dus nog wat terrein te winnen, maar de basis staat wel al: naar Angela Moyra is het prettig kijken en luisteren.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland