Popronde Almere: Sur Nilsson @ Waterfront Popronde Almere: Sur Nilsson @ Waterfront

Sfeervol en charmerend

, Tekst: Regina Bakker; Foto´s: Nike Liscaljet

Popronde Almere: Sur Nilsson @ Waterfront

Sfeervol en charmerend

Tekst: Regina Bakker; Foto´s: Nike Liscaljet ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22.30 uur stond Sur Nilsson in het theatercafé Waterfront.

Wie? Sur Nilsson
Wat? Indierockband
Waar? Theatercafé Waterfront
De Band:
Deze Utrechtse indierockband laat zich naar eigen woorden graag beïnvloeden door bands zoals The Cure en Broken Social Scene. Ze brachten in 2011 hun EP uit en hebben sindsdien niet stilgezeten. Ook vanavond in theatercafé Waterfront was de band aanwezig.

Jeeh!

De zaal is nog vrij rustig, maar al snel komen er meer mensen het café binnenlopen. Dan begint de band met spelen, en meteen draaien alle ogen naar het podium. Met goedkeuring van de toeschouwers speelt Sur Nilsson hun eerste nummer. De charme van deze driemansband zit hem in de subtiliteit van hun muziek. De cleane gitaren, de subtiele drums en de zuivere harmoniën maken Sur Nilsson kalm en fijn om naar te luisteren. Halverwege het optreden tovert de drummer zijn ‘bananashaker’ tevoorschijn. Hoe vreemd het ook is om een gozer met een banaan te zien schudden, het geluid voegt wel iets exotisch toe aan het geheel. Na een paar coupletten wordt de bananashaker weggelegd en gaat de band in overdrive, wat onmiddelijk opvalt omdat er tot nu toe alleen sprake was van cleane gitaren. Er komen intussen nog steeds mensen binnenstromen. Vanaf hun binnenkomst is te merken dat Sur Nilsson bij de meerderheid wel in de smaak valt. Wanneer het café inmiddels bijna vol zit is de band echter al bij hun laatste nummer. Ze sluiten af met het toepasselijke lied ‘Oh No (It’s Done)’. Heerlijk optreden, en zeker waard om nog eens naar te luisteren!

Meh...

Het enige nadeel is dat het optreden wat slordig start. Er wordt tijdens hun eerste nummers hier en daar nog wat afgestemd, want een soundcheck hebben de mannen nog niet gehad. Het leidt af van de performance. Eenmaal warmgedraaid waren ze echter heerlijk om naar te luisteren.

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland