Popronde Almere: Sidewalk @ ‘t Boemeltje Popronde Almere: Sidewalk @ ‘t Boemeltje

Zwoele teksten geserveerd met een lach

, Tekst: Regina Bakker; Foto's Wilco Steeneveld

Popronde Almere: Sidewalk @ ‘t Boemeltje

Zwoele teksten geserveerd met een lach

Tekst: Regina Bakker; Foto's Wilco Steeneveld ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 6 oktober 2012 ging Almere voor de hattrick en kwam het reizende festival voor de derde keer naar de polder. In Almere betrof het 24 acts die te zien waren op 15 locaties. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20.00 uur stond Sidewalk in café ’t Boemeltje.

Wie? Sidewalk
Wat? Poprockband
Waar? Café ‘t Boemeltje
De Band:
Deze poprockband vindt zijn inspiratie onder andere in John Mayer en Oasis. In 2011 brachten zij hun single ‘Suzannah’ uit. Deze werd door 3FM gekozen als demo van de dag en leverde maar liefst 1365 euro op voor 3FM Serious Request.

Meh...
Het is moeilijk om kritiek te leveren op deze band. Het enige minpunt is dat ze zich niet meteen voorstelden bij aanvangst! Dit maakten ze echter snel goed door hun bandnaam nog even te melden na hun eerste nummer.

Jeeh!
Het is nog rustig in café ’t Boemeltje, maar zodra de band hun eerste nummer ‘Creating Memories’ begint te spelen stroomt de boel vol. Aan het einde van het nummer hebben ze al een stuk meer toeschouwers die maar al te graag even kwamen meeluisteren. Het is makkelijk om van Sidewalk te genieten, vooral omdat ze eigenlijk lekker gewoontjes zijn. Zanger Coen heeft gevoel voor humor, en een lach lijkt bij geen van de bandleden te ontbreken. Na hun single ‘Suzannah’ te hebben gespeeld besloten de mannen voor een lied van hun inspiratie John Mayer te gaan. In ‘Good Love is On The Way’ was het voornamelijk gitarist Pepijn, die overigens inviel voor Arno Krabman, die straalde tijdens zijn solo. ‘Monsterlijk’, zoals een van de toeschouwers het noemde. Met hun zwoele muziek wint Sidewalk de harten van de toeschouwers, die aan het einde van hun optreden meer wilden. Ze besloten daarom nog een keertje het nummer ‘This Better Be For Real’ te doen. Dit was een goede afsluiter voor dit gezellige optreden.  

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland