Amongst The Unbroken wint tweede voorronde Flavourland Amongst The Unbroken wint tweede voorronde Flavourland

The Room pakt de publieksprijs

, Door Regina Bakker

Amongst The Unbroken wint tweede voorronde Flavourland

The Room pakt de publieksprijs

Door Regina Bakker ,

De tweede voorronde van Flavourland werd afgelopen weekend uitgevochten in poppodium De Meester. Wederom is de prijs van vanavond die alom geliefde finaleplek. Twee bands zullen ermee naar huis gaan, één via de jury en de ander via het publiek. Een één op drie kans, maar wie kan hem pakken?

De bands Fallen Idols en The Bandolier Bandits konden er niet bij zijn vanavond. Er spelen dus zes bands in deze voorronde, met weer een breed assortiment aan genres. Er zijn vanavond dus twee prijzen weg te geven: de juryprijs en de publieksprijs. De een gaat naar de band die de vakjury weet te overtuigen, de ander naar de band die vanuit het publiek de meeste stemmen krijgt.

Er is vanavond veel talent aanwezig. Zo is Bottled Brains een band met creativiteit. De vocals van Shannon en Jonathan passen goed bij elkaar en ondanks dat de band maar uit twee mensen bestaat hebben ze talent voor vier. Poprockband The Room verdient een ster voor aanwezigheid. De zanger, een Anthony Kiedis kloon in een Peppers-geïnspireerde band. is een grote bonk energie en tovert op een gegeven moment ook een trompet tevoorschijn. De plezierige sfeer van de groep is aanstekelijk, en het optreden was eigenlijk een groot feest! Helaas konden ze de energie niet evenaren met hun muzikale talent. Rockband Shooting Cupid doet het erg goed voor hun eerste optreden samen. Met name de zuivere en volle stem van zangeres Joyce is noemenswaardig, maar ook gitarist Jasper scheurt er op los. Deze band is goed op weg!

Metalcoreband Amongst The Unbroken is geen vreemde voor Flavourland. Ook dit jaar schudden ze het publiek onmiddelijk wakker. Een moshpit ontbreekt er natuurlijk niet aan. Met een flinke dosis volume blazen ze het publiek letterlijk omver. Het mag muzikaal misschien iets strakker, maar deze band geeft onmiskenbaar een krachtige performance weg. Progressive metalband Epic Minds doet z’n best, maar bokst niet op tegen de knallende performance van hun voorganger. Als laatste is de beurt aan Reflexion, een band met een op zich lekkere sound, mits het geheel iets minder chaotisch wordt uitgewerkt. Het zou fijn zijn als ze dat deden, want hun teksten zijn inspirerend! 
   
Nu de optredens voorbij zijn krijgt het publiek de kans om hun stem uit te brengen. De publieksprijs gaat uiteindelijk naar The Room. Dan is het aan de jury om te overleggen. Eindstand: Shooting Cupid op de derde plaats, Bottled Brains op de tweede plaats, en de eerste plaats is voor Amongst The Unbroken! Samen met The Room mogen zij Jazzy & The Pattynama’s en The Up komen vergezellen in de finale op zeven december.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland