Mark Lanegan op Stille Nacht 2012 Mark Lanegan op Stille Nacht 2012

"Hier kunnen er maar weinig in Nederland aan tippen"

, Door Bart Rouw

Mark Lanegan op Stille Nacht 2012

"Hier kunnen er maar weinig in Nederland aan tippen"

Door Bart Rouw ,

Een hattrick moet goed worden uitgevoerd. Als dat derde doelpunt toevallig over de lijn komt, telt het niet. Nee, hij moet door de handen van de keeper, via de binnenkant van de paal het netje in. Resultaat telt, maar het oog wil ook wat. Vandaar dat poppodium Underground alle remmen los heeft gegooid met de line-up van de derde Stille Nacht. 3voor12/Flevoland sprak kort met organisator Adriaan Woudstra.

Het derde jaar Stille Nacht. Voorgaande jaren zag het singer-songwriter festival namen voorbij komen als Tom McRae, Josh Rouse, Blaudzun, I Am Oak en The Black Atlantic. Omdat groter beter is en een hattrick moet knallen wordt daar dit jaar een schepje bovenop gedaan: Mark Lanegan komt speciaal voor dit festival naar Nederland gevlogen. Samen met gitarist Jeff Fielder zal de haast legendarische zanger een set spelen in Underground. Daarnaast staat de brit Neil Halstead op het podium, evenals deze selectie nationale helden: Case Mayfield, Anne Soldaat, Douwe Bob, Tangarine, Yori Swart, Man From The South en Broeder Dieleman.

"Wij proberen elk jaar weer met een knal af te sluiten. Met het Stille Nacht Festival is dat tot nu toe gelukt", verteld Adriaan Woudstra, organisator van het festival. "Dat we nu zo´n naam hebben weten te strikken en dat Mark Lanegan dan speciaal voor ons naar Nederland komt is toch eigenlijk bizar. Het wordt de beste editie tot nu toe en wij gaan er voor zorgen dat we dat elk jaar kunnen blijven zeggen."

Om de intimiteit van het festival te bewaken stelt poppodium Underground slechts 350 kaarten beschikbaar. De toegangsprijs voor het gehele festival bedraagt in de voorverkoop €24,00. Kaarten zijn te koop via de website van Poppodium Underground, Platenhuis ’t Oor in Almere en de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland