Kensington: een wereldband met eigen sound Kensington: een wereldband met eigen sound

Kensington en Palio Superspeed Donkey spelen Lelystad plat

, Door Wilco Steeneveld

Kensington: een wereldband met eigen sound

Kensington en Palio Superspeed Donkey spelen Lelystad plat

Door Wilco Steeneveld ,

2011 was het jaar van Kensington. Awardnominaties waarvan er een paar gewonnen werden, festival na festival en alleen maar lovende kritieken. De herfst van dat jaar zijn ze de studio ingedoken en daar kwam begin dit jaar het album "Vultures" uit. Afgelopen weekend pikte Underground daar nog een graantje van mee in de vorm van het één-na-laatste optreden van de Vultures-tour.

Maar eerst is het genieten van de energie van Palio Superspeed Donkey. Een naam die vraagtekens achterlaat, maar dat wordt ze vergeven. De jonge heren spelen indierock met een britpop nasmaak en dit doen zij goed. Het mag dan geen verassing zijn dat de heren zowel Serious Talent als Hollandse Nieuwe zijn geweest.
Vanavond geven zij vol gas en het publiek geniet zichtbaar.

Als Kensington start valt het op dat het percentage "vrouwen die binnen twee meter van het podium staan" drastisch stijgt. Terecht, natuurlijk.
Wat van meet af aan opvalt is dat de band met een kloppend plaatje op de bühne staat. Hier is een levend voorbeeld van het effect van een eigen geluidsman en eigen lichttechnicus. Hoera voor een avond zonder stroboscoop! Het plaatje wordt afgemaakt door de geweldige muziek.

Hoewel dit dus de één-na-laatste show van de tour is, is de energie nog volop aanwezig. De band wil en dat is fijn om te zien en te horen. De veelzijdigheid van de zanger sluit hier mooi bij aan: van gitaar naar keyboard naar... ja, wat is het? Laten we het een stemcomputer noemen.

Al met al een geweldige avond met twee fantastische bands!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland