The Benefit Thieves een jaar lang de beste band van Flevoland The Benefit Thieves een jaar lang de beste band van Flevoland

Flavourland 2012 is alweer voorbij

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal en Arie Woort

The Benefit Thieves een jaar lang de beste band van Flevoland

Flavourland 2012 is alweer voorbij

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Anne-Marieke Zaal en Arie Woort ,

Flavourland. Wie in Flevoland kent het niet? De bekende bandjeswedstrijd/kweekvijver kwam afgelopen vrijdag tot zijn eind in De Meester en daarmee werd duidelijk wie de titel “De beste band van Flevoland” het aankomende jaar mag dragen. Eenentwintig bands hebben zich ingeschreven, waarvan er acht over waren. Deze acts hebben alles op alles gezet om de prestigieuze honneurs te winnen.

Het klinkt misschien wat cru, maar in de loop van de avond valt er duidelijk te merken welke bands aan de hand van de publieksprijs hun plek in de finale heeft weten te bemachtigen. Bands zoals The Room en Jazzy en de Pattynama’s mogen dan in de voorronde meer fans hebben gehad dan de rest, qua kwaliteit vallen zij ver weg tegenover de rest van de artiesten.

Uitzondering op de hiervoor genoemde regel is Engraved uit Emmeloord. Deze generieke death-metal band is dan niet zo vernieuwend, maar staat stevig in de schoenen. Vol vertier en plezier staan de vier heren uit de Noordoostpolder te headbangen als of ze het de volgende dag verboden zou worden. Goed op elkaar ingespeeld en loopt als een geoliede machine. Zo zien we het graag!

Opvallende acts waren Amongst the Unbroken en The Up. Beide vakjurywinnaars, beide bijzonder. In het geval van de Almeerse metalband Amongst The Unbroken ging het om strakheid. Zij waren duidelijk het ritme kwijt dat zij in de voorronde wel onder de knie hadden. Slordig muziekspel en een rommelige set was het resultaat. De aankondiging dat er een nieuwe set-list aan zou komen blijkt dus waar, maar nadelig. Wat bij The Up zo opviel was het feit dat het The Up niet was. De zangeres en gitariste waren op vakantie en hiervoor in de plaats stond er een cellist en een rapper. De jury was heel even niet zeker of zij wel eerlijk konden jureren, maar besloten dat het om deze avond ging. De totaal andere flow gooide iedereen een beetje in de war.

De grote winnaars van de avond zijn punkers GeenItalië en reggae/dancehall formatie Rashanto & the District Lyons Reloaded. GeenItalië wist iedereen te vermaken met de energieke nummers over bier en tieten. Het is al vaker gezegd, maar dit drietal uit Lelystad weet hoe ze een publiek entertainen. Grappen en grollen met de mensen, en dan gelijk weer keihard wordt gerockt! Bij Rashanto en consorten is het ook rocken, maar een heel stuk zwoeler. Een groot collectief dat goed op elkaar is ingespeeld. Een klein kritiekpunt is dat de zanger heel snel onduidelijk wordt en maar wat lijkt te neuriën in de microfoon, maar al met al ontzettend vermakelijk.

De oudgediende britpoppers van The Benefit Thieves gaan er dit jaar met de prijs vandoor. Waarbij de energieke “wall of noise” van the Benefit Thieves de jury heeft overtuigd tot het geven van de titel. Hiermee hebben de Urkers Samora van haar titel beroofd en mogen zichzelf nu Beste Band van Flevoland noemen. Komende zomer vertegenwoordigen zij ook de provincie in de Sena POPnl Award in de Melkweg te Amsterdam.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland