Wie is Gaétan van de Sande? Wie is Gaétan van de Sande?

Totum... uhh, de Meester!

, Door Bart Rouw

Wie is Gaétan van de Sande?

Totum... uhh, de Meester!

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Gaétan van de Sande.

Totum... uhh, de Meester!

Gaétan van de Sande (1985) is één van de vier dj´s achter het succesvolle Drumpatroon. Dit begon rond zijn twintigste, toen zijn vinyl collectie vorm aan begon te nemen en de eerste dj-set werd aangeschaft. In aanloop naar Drumpatroon I merkte de heren dat er ook huisdj´s nodig waren, en sprongen zij zelf in de bres, met als idee “Fuck dj-skills; wij weten in elk geval wat de vette platen zijn.” Naarmate er meer tijd achter the wheels of steel werd doorgebracht, ging Gaétan er serieuzer tegenover staan. Iets wat hij toen hij tien was niet had kunnen voorspellen; naar eigen zeggen was hij constant bezig de grapjas uit te hangen.
Hedendag is het cv van Gaétan indrukwekkend. Op dit moment werkt hij onder andere voor Ziggi, Kleine Viezerik, Blaxtar en Maikal X. Daarvoor heeft hij een poos in het management van Ali B gewerkt en werkt hij nauw samen met Stichting Twisted. De droom blijft echter onveranderd: om uiteindelijk voor een platenmaatschappij te werken.
Gaétan woont nu tien jaar in Tussen de Vaarten en, ondanks dat hij twee jaar in Amsterdam heeft gewoond ondertussen, bevalt dat nog steeds goed. Hij woont er samen met zijn vriendin.
Hoewel de platenbons-in-spé zich vijf slagen in de rondte werkt, kon hij de twaalf vaste vragen nog net in zijn schema drukken. Vandaar dat deze week de vraag valt: Wie is Gaétan van de Sande?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Geen.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Eerlijk, we hebben wel wat classicjes meegemaakt in Totum. Uhh… de Meester.
Verder kom ik regelmatig een broodje gyros doen bij Yamas, maar dat zou ik geen kroeg durven noemen.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Ik vind The Shakedown 8 erg lekker bezig. En ik ben wel enthousiast over de manier waarop Angry Goose uit Lelystad dubstep produceert die gewoon op landelijk niveau kan hangen.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Geen idee. iedereen die een beetje relevant en op level is, doet gewoon z’n ding toch? Ik bedoel: er is relatief weinig podium voor artiesten in deze provincie. Dus als je een béétje on point komt dan sta je gewoon overal. Ik denk dat artiesten zichzelf vooral onderschatten, want ik zie te weinig mensen gewoon echt albums uitbrengen, tours opzetten of vette projecten initiëren. Ze heeft de backup van een grote platenmaatschappij en dat maakt het natuurlijk iets makkelijker, maar ik vind dat Sandy Dane wat dat betreft heel erg haar best doet en iets meer credits verdient.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik vind zelf dat Eminem een heel erg naar stemgeluid heeft. En als producer vind ik hem al helemaal dramatisch. Maar eeuwig zwijgen gaat misschien wat ver.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
New York, Ari Gold (Entourage), Kasper Jongejan, Jay-Z en Twitter.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
‘Failing to plan means you’re planning to fail’.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Marketing –en communicatie adviezen verstrekken, talentontwikkeling onder jongeren en evenementen organiseren.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik hoop verschillende mensen op de één of andere manier een podium te bieden of een handje te helpen. Of gewoon mensen vermaken door een feestje te geven.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus
is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik hoop ooit de zaken van Tropical Danny te mogen behartigen! Laat me weten als je feesten gaat!

En, hoe is het verder?
Prima, beetje druk.

Wat wil je verder nog kwijt?
Elke laatste woensdag van de maand zit ‘Drumpatroon’ bij Een Blok aan je been op Stadsradio Almere. Het zou master zijn als er een keer iemand luistert.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland