Wie is Emiel Oostwal?

"Geniet van het leven het duurt maar even"

Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week in de spotlight: Emiel Oostwal.

"Geniet van het leven het duurt maar even"

Emiel Oostwal (1976), beter bekend als dj Final-E, woont sinds 1988 in Almere en dat bevalt hem prima. Al vanaf zijn achtste levensjaar is hij bezig met muziek. Toen hij tien was draaide hij plaatjes op een piratenzender. Vanaf zijn zestiende werd hij fanatieker en op zijn twintigste was hij vooral bezig met draaien op feesten en werken. Nu is hij veel bezig met het mixen van muziek en andere deejaydingen. Hij draait onder andere ook op themafeesten en de gehandicaptendisco. Emiel woont samen met huisgenoten en heeft een dochter die hij geregeld ziet. Zij is, naast met muziek, theater en cabaret bezig zijn, één van zijn andere hobby’s. Zijn helden lopen uiteen van Jochem Meyer tot Incubus en Cox. Een veelzijdige man dus. Voor ons heeft ook hij de twaalf vragen ingevuld: wie is Emiel Oostwal?
 
Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Almere.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Cheers.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
De Meester.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Bart Rouw hihi.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Die heb ik geen, ik vind alles goed!

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Upcoming talent New Future New Groove.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
"Geniet van het leven het duurt maar even" en "How Many of you people know your alive, How many of you people know you’re really alive" -Jim Morrison.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Als all rounder werken bij Baljet Groep Events and Facilities.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
De scene aanvullen door mooie evenementen te ontwikkelen waar alle mensen van kunnen genieten. Ik stop mijn zet niet in een hokje of doosje.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Techno, Hardcore, Funk, Rock, Nederlands, Hiphop Marsupilami met gabbertje.

En, hoe is het verder?
Goed hoor...

Wat wil je verder nog kwijt?
Nou heb je even………. Uhm nee niet echt.