Geen sigaar voor Vine-Yard

“Het was echt te gek!”

Door Bart Rouw ,

Vrijdag drie december was voor veel mensen de grens van twee nachtjes slapen voordat de goedheiligman huisvredebreuk kwam plegen. Voor de punkrockmannen van Vine-Yard had het echter een andere betekenis. Zij streden die avond in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Maurice Bolier, frontman van de band, stond ons te woord.

“Het was echt te gek!”

Eind oktober berichtte 3v12/Flevoland hoe goed het ging met Vine-Yard. De band had toen net te horen gekregen dat ze in de finale van de Amsterdamse Popprijs stond. Deze finale vond afgelopen weekend plaats in de grote zaal van de Melkweg. Maurice Bolier: “Dat was voor ons sowieso al een hoogtepunt, om in die zaal te staan! Er zijn ook een hoop mensen komen kijken waarvan wij het niet verwacht hadden. Het is toch best een eind, Dronten-Amsterdam, dus dat was wel helemaal top!”

Dat de punkers zonder prijs naar huis gaan, deert Maurice niet. “Helaas, maar we zijn al trots dat we de laatste zes gehaald hebben. De competitie was moordend, alle bands waren goed. Voor ons was het al een overwinning om in Paradiso, Panama en de grote zaal van de Melkweg te mogen spelen.” Volgens de band was het jury-commentaar eerlijk en to the point: hoewel Vine-Yard qua performance en techniek goed in elkaar steekt, waren ze niet het origineelste wat de Popprijs te bieden had. “Dat begrijpen we en gaan we mee aan de slag. We zullen onze grenzen qua genre ook gaan en moeten verleggen.” Daarnaast heeft de band aan het meedoen alleen al een hoop gehad: “Buiten alle te gekke zaaltjes waar we hebben kunnen spelen en de nieuwe contacten die we hebben opgedaan waren er ook interessante workshops die we konden bijwonen waar we veel van hebben geleerd. Zeker een aanrader voor bands uit Amsterdam en omgeving.”

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2011 is Mister and Mississippi, ook volgens de polderrockers terecht. “Ze hebben het echt verdiend. Het is een hele originele band met meeslepende nummers en goeie samenzang.” Over goede verliezers gesproken!

Op dit moment lopen er nog wat projectjes, maar zijn de mannen vooral druk bezig met het opnemen van nieuwe nummers. “Ik zou zeggen hou onze social media in de gaten en kom ons checken bij jou in de buurt!” aldus Maurice Bolier, zanger van de meest sportieve band van Flevoland.