Evant Garden rockt de Melkweg

“Het mocht toch niet zo zijn”

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Nico Reinders ,

In de finale van de Grote Prijs van Nederland vind je alleen maar bands die weten wat zij doen. Dus dat Evant Garden tot die elite zes kwamen, was voor Flevoland geen verassing. Afgelopen zaterdag werd er gestreden om de eerste plaats.

“Het mocht toch niet zo zijn”

Om de spanning maar gelijk weg te nemen: nee, Evant Garden heeft de finale van de Grote Prijs van Nederland Rock/Alternative niet gewonnen. Hoewel de jury vond dat de band de overtuiging uit hun tenen haalde en een sterke show neerzette, mocht het niet baten.

Waar de jury gelijk in had is dat de band een goede show wegzette. Strak waar het strak moest, los waar dat kon en gebracht met tastbare passie. Veel amateurbands kunnen een puntje zuigen aan de strakheid van Evant Garden. Zoekend naar minpunten zou gezegd kunnen worden dat zanger Chris soms wat buiten adem klonk of dat de drummer één foutje maakte. Maar dat is dan ook gewoon dat, zoeken naar fouten. De grunge-rockers speelde de sterren aan de hemel.

De vakjury ter plaatse dacht daar anders over. Of ja, in elk geval dachten zij dat een andere band het beter deed. Het Haagse Woot ging er met de hoofdprijs vandoor en Sparrow Falls ontving de publieksprijs. Toch verliet Evant Garden de Melkweg niet met lege handen. De MCN Muzikantenprijs ging naar hun ritmesectie, drummer Paul Bos en bassist David Stapel, wie dubbel in de prijzen viel. David won eerder die dag de eerste plaats als deel van de band van Yori Swart.

Wegens jurisdictie-afspraken kunt u het verslag van de gehele avond binnenkort vinden op de site van 3voor12/Amsterdam.

Aanstaande dinsdag zal Chris Kikic live te horen zijn in 3voor12/Flevoland Radio, bij Radio-A6. Vanaf 22:00 uur is hij te horen over de GPNL, over zichzelf en over Evant Garden en haar toekomst.