'Intwine timmert behoorlijk aan de weg'

Gitarist Jon Symons vertelt 3VOOR12 hier meer over

Tekst & Foto's: Wesley de Groot ,

Intwine besloot om het optreden van november te verplaatsen naar 15 december, omdat ze een unieke kans kregen die ze niet konden laten lopen: een optreden in Canada.

Gitarist Jon Symons vertelt 3VOOR12 hier meer over

Jon: “Canada was supertof! We waren daar ter promotie van een vitaminedrankje. We speelden in het hartje van Toronto, de hoofdstad, in het hardrockcafé. Echt cool, dat was voor ons een heel mooie ervaring.”

Internationaal wordt er behoorlijk aan de weg getimmerd, onder meer in Turkije, waar het nummer ‘Cruel Man’ op nummer één in de hitparade stond.

Jon: “Wij zijn er niet gelijk op uit om de wereld te veroveren, maar persoonlijk vind ik het gewoon vet om met de band de wereld rond te reizen, je ziet zoveel verschillende plaatsen. Wij zijn ook in Noord -en Zuid-Amerika geweest en we zijn nu erg druk bezig met Duitsland en België. Wij willen onze muziek zoveel mogelijk verspreiden en dan is Nederland toch gewoon een heel klein landje. Hoewel Nederland voor mij persoonlijk wel het leukst is om op te treden, vooral in 013 in Tilburg. Dit omdat wij daar onze ‘roots’ als band hebben liggen. Het is voor ons dan ook echt een thuiswedstrijd. Wij kennen daar gewoon een hoop mensen en er hangt een echte ‘ons kent ons’ sfeer.”

Hun laatste single ‘The Chosen’ kwam in november uit en is een samenwerking tussen Intwine en Brainpower. Ter promotie is deze opgenomen als soundtrack van de game Assassin’s Creed. Vorige week stonden zij op de tweede editie van Games in Concert en brachten dit nummer ten gehore onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Jon: “The Chosen van de game Assassin’s Creed is echt een heavy nummer, wij krijgen daar ook verschillende reacties op. Sommige fans vinden het misschien iets té. Ik ben er erg blij mee en Brain klinkt Engelstalig ook gewoon super. Om met het Metropole Orkest te werken was wennen en een leuke uitdaging. Het zijn zoveel andere dingen die je hoort dan die je gewend bent als het Metropole Orkest speelt, maar ik vind het wel echt geslaagd. Ik ben zelf een enorme fan van Metallica’s S&M (live album van Metallica samen met ‘the San Francisco symphony orchestra’) dus ik sta helemaal achter dit soort projecten.”

Het lijkt erop de band de Zuid-Amerikaanse/Caribische invloeden, welke duidelijk aanwezig zijn op hun eerste twee albums, langzaam los gaat laten. Het laatste album klinkt hierdoor wat rauwer en komt steviger over. Ondertussen zijn er al plannen voor een nieuw album.

Jon: “Wij zitten nog in een oriënterende fase, dus het is nog wel heel pril en we zijn nog echt aan het aftasten. Ik beloof niks, maar het zou kunnen dat het wederom een stevige plaat wordt. Ik houd wel van het intensere zware geluid, zoals Deftones of Mesugah. De ene drummer luistert naar housemuziek en de ander weer naar reggae. Al die verschillende invloeden komen in de muziek weer bij elkaar. En wij houden van experimenteren, maar het blijft in ieder geval gewoon Intwine.”

Tijdens de feestdagen kan Intwine even uitblazen en zich klaar maken voor het nieuwe jaar, waar ook genoeg te gebeuren staat.

Jon: “Wij hebben nog een paar optredens staan. Verder komen er nog twee singles uit van het laatste album Pyrrhic Victory: ‘Solo’ en ‘Cut Me Loose’, waar ook een remix op zal komen te staan met Brainpower. De videoclips zijn inmiddels ook al opgenomen, ik kan niet wachten tot deze uitkomen. In september hebben wij een DVD opgenomen in 013, welke begin volgend jaar uitkomt. Verder houden wij ons bezig met wat sideprojecten en hebben wij ook plannen om terug te gaan naar Canada en heel misschien de VS.”