Een positief geluid in Almere

Diverse artiesten traden op tegen discriminatie

Tekst & Foto's: Jorrit Dijkstra ,

Hiphop battles, rockoptredens, dance DJ’s en zelfs een jazzband: zaterdagavond was het programma in het Almere Event Centre al net zo gevarieerd als het publiek. Als afsluiting van de campagne All Different, All Equal van de Nationale Jeugdraad traden verschillende artiesten op om hun ‘positieve geluid’ tegen discriminatie te laten horen.

Diverse artiesten traden op tegen discriminatie

Een gratis evenement met zo'n groot assortiment aan muziekstijlen staat veelal garant voor een goed gevulde zaal, maar niets bleek minder waar. Mede omdat de avond al om half acht aanving met een DJ-set van de Sculfy DJ's en pas om half twee zou eindigen na een hiphop optreden van Kubus & Bang Bang, was het de hele avond een komen en gaan van mensen.

Met uitzondering van het publiek wat voor de hiphop battles kwam, welke van erg laag niveau waren, was de zaal de rest van avond vrij leeg. Kan van Almere winaar Ghandi's Revenge kreeg het publiek nog wel in beweging, maar tijdens de tweede rockband Ape Dirt stond het (voornamelijk hiphop) publiek stil aan de bar.

De presentatie van de avond kwam voor rekening van Sixpackers Esteban en Sol, wie ook meededen aan het afsluitende debat over discriminatie met columniste Ebru Umar en Juize.fm DJ Daniël. Dat het publiek op zaterdagavond niet kwam voor een debat, bleek uit het geroezemoes en de verveelde blikken.

Toen het daarna de beurt was aan oud-Stadsrapper DRT & Walingh werd het publiek eindelijk opgewarmd voor de afsluiter. Tussendoor werden de aanwezigen nog even getrakteerd op een gezonde snack van de leden van het Eat and Jam-project, voordat Kubus & Bang Bang om half één voor het eerste de zaal op hun kop zetten. De beide heren deden wat de rest van de artiesten niet lukte: het publiek met een 'positief geluid' een leuke avond bezorgen.