In samenwerking met Uit In Eindhoven presenteert 3voor12/Eindhoven maandelijks vijf interessante concerttips van in en rondom Eindhoven. Die tips verschijnen zowel op onze website als op die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer informatie en bijbehorende muziek hoor je in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven Radio. Zo hoef je nooit meer een concert te missen!

Komatsu ‘A New Horizon’ albumrelease | Blue Collar Theater | 9-11

Het album ‘A New Horizon’ van Komatsu is al een tijdje uit, maar de releaseshow liet nog even op zich wachten. 9 november presenteert de Eindhovense stonersludgeband dan eindelijk hun plaat in het Blue Collar Theater. De Eindhovense metalband Souldust staat in het voorprogramma. Vooral fans van Kyuss, Karma to Burn en Truckfighters moeten opletten. Na de releaseshow stapt Komatsu in de bandbus voor een grote tour door West- en Zuid-Europa.

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs | Stroomhuis | 10 november

Ondanks dat Komatsu op pad is door Europa, kunnen we in Eindhoven met een gerust hart verder headbangen. Het uit Newcastle afkomstige Pigs (en dan zeven keer) komt het Stroomhuis vullen met harde stonerpsych. De groep wordt in een adem genoemd met grootheden als The Cosmic Dead, Sleep en GNOD. Onlangs kwam de band met een nieuw stonermeesterwerkje, ‘King Of Cowards’. Houd de evenementpagina in de gaten voor meer nieuws.

Grim Tim ‘Why Do It At All’ albumrelease | Café Wilhelmina | 16-11

Nog een albumrelease uit Eindhoven! 16 november brengt het rock ‘n’ rollpowertrio Grim Tim zijn tweede plaat uit. Het album ‘Why Do It At All’ is opgenomen met Martijn Groeneveld, die eerder John Coffey en Klangstof in zijn studio had. Money & The Man, dat een week eerder zijn debuutplaat uitbrengt, verzorgt de opwarming in Café Wilhelmina. Vrijdag verschijnt de eerste single van Grim Tims plaat, zodat die al op repeat kan ter voorbereiding.

Helldorado | Klokgebouw | 17-11

De tweede editie van Helldorado komt eraan! ‘The Incredible Rock & Roll Freakshow’, zoals het festival zichzelf omschrijft, heeft onder anderen Turbonegro, Danko Jones, Kadavar, DeWolff en Monolord weten te strikken. Daarnaast kan de liefhebber genieten van een worstelshow genaamd Het Orakel en zijn er flauwe spelletjes als ‘Drown The Clown’ te spelen in het omgetoverde Klokgebouw. Midden in de nacht speelt de nieuwe groep Helloweeners, met oud-The Spades-frontman Denvis en leden van onder andere T-99, Maison Du Malheur en Pauw. Bekijk het gehele programma op de website.

Faces on TV | Altstadt | 29 november

Tijdens ‘Lichting’ presenteren de Effenaar en Altstadt nieuwe, opkomende acts die de programmeurs opvielen tijdens het festivalseizoen. 29 november is het de beurt aan Faces On TV. De multi-instrumentalist Jasper Maekelberg produceerde grote Belgische artiesten als Bazart, Gabriel Rios en J. Bernardt en richt zich nu op zijn eigen project. De support bestaat uit de psychedelische synthpopact Jo Marches, die vorige week een tweede EP uitbracht.

Naast deze tips is er in november natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.