In samenwerking met Uit In Eindhoven presenteert 3voor12/Eindhoven maandelijks vijf interessante concerttips van in en rondom Eindhoven. Die tips verschijnen zowel op onze website als op die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer informatie en bijbehorende muziek hoor je in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven Radio. Zo hoef je nooit meer een concert te missen!

YUNG NNELG + BRAZ | ALTSTADT | 7 DECEMBER

Dutch Design Week 2017. Dinsdagavond. Een gigantische rij voor Het Stroomhuis. One in one out, want binnen is het bomvol. Daar is SMIB-gediende Yung Nnelg de zaal vakkundig aan het afbreken. En het gaat hard, heel hard. Zó hard dat Nnelg ook niet precies snapt wat er gebeurt. Zijn eindcijfer: een 9. In december keert hij terug naar Eindhoven, naar Altstadt. Daar mag onze eigen Braz de boel opwarmen. We gaan voor de 10.

COME AS YOU ARE | EFFENAAR | 8 DECEMBER

Niet gevreesd: dit is geen zoveelste Nirvana-tributeavond, maar een Eindhovens liveoverzicht van drie decennia gitaarmuziek. Tijdens Come As You Are biedt Effenaar een fijne selectie snarenplukkers vanuit alle hoeken en gaten. Dat zijn dus indieveteranen als Ash of Buffalo Tom, maar ook artiesten van de nieuwe garde, zoals Tusky en DIRK.. Overigens is het een van de laatste keren dat je psychrockers van Birth of Joy live kan zien voordat zij de handdoek door de ringen gooien. En over tributes gesproken, Soundgarden komt wel langs in de vorm van Soundgarden Lives!, een muzikaal saluut aan de legendarische grungeband waarvan frontman Chris Cornell ons vorig jaar ontviel. En het nadoen van Cornells kenmerkende uithalen, dat is natuurlijk een kolfje naar de hand van Navarone-zanger Merijn van Haren.

PACESHIFTERS | CAFÉ WILHEMINA | 14 DECEMBER

Nog meer gitaarhelden: Paceshifters bestaat alweer tien jaar. Na vier platen en een decennium lang spelen is de tijd rijp voor een liveplaat en een bijbehorende jubileumtour. 14 december dus tien jaar aan energieke noisepunk op de planken van Café Wilhelmina.

CANSHAKER PI + CHARLIE & THE LESBIANS + BULL | ALTSTADT | 14 DECEMBER

We maken het jullie niet makkelijk, want 14 december blijkt een avond vol dilemma’s. Op dezelfde avond van Paceshifters en Eindhoven Metal Meeting biedt Altstadt namelijk nog een stevig pakket aan indieklanken. Canshaker Pi staat die avond op het podium met het Britse Bull en onze eigen Charlie & The Lesbians. De groep bracht dit voorjaar hun tweede plaat Naughty Naughty Violence uit, dit keer zonder de hulp van indieveteraan Stephen Malkmus, maar wel het twee keer zoveel jeugdige intensiteit als op hun debuutplaat. Al zijn het vooral de liveshows die ertoe doen. Kiezen dus!

EINDHOVEN METAL MEETING | EFFENAAR | 14 & 15 DECEMBER

De pikzwarte line-up van EMM lijkt elk jaar alsmaar indrukwekkender te worden. Bovenaan de poster vinden we dit jaar het ijskoude Triptykon en het oorloglustige Marduk, waarvan laatstgenoemde dit jaar nog het indrukwekkende album ‘Viktoria’ afleverde. Andere blikvanger is het legendarische Urfaust, dat vrijwel nooit in eigen land op het podium staat. Ook Belgische blackmetaltrots Wiegedood is van de partij.

Naast deze tips is er in november natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.