Paaspop 2014: springen bij Splendid Paaspop 2014: springen bij Splendid

Zorgeloze reggae gaat erin als zoete koek

, Geneviève Smans

Paaspop 2014: springen bij Splendid

Zorgeloze reggae gaat erin als zoete koek

Geneviève Smans ,

Je hebt laatbloeiers en je hebt Splendid. De Hagenezen zijn al sinds 2001 bezig en na dertien jaar plukt de band eindelijk de vruchten. Hitsingle 'Splendid' is alweer drie jaar oud, maar werd recentelijk nieuw leven ingeblazen. De zorgeloze ska en reggae sluit naadloos aan bij een festival als Paaspop waar bands als La Pegatina, Will And The People en menig ander zonneschijnbandje het goed doet. Splendid is zeker geen uitzondering.

HET CONCERT

Splendid, Apollo Stage, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Splendid speelt in een klassieke ska-bezetting: band met blazers en achtergrondzangeressen. De twee dames zorgen voor de dansjes, de rest voor de aanstekelijke muziek; die ligt zo gemakkelijk in het gehoor dat je, zelfs zonder dat je de nummers kent, de refreinen heel snel mee kan zingen. Het meerendeel van de set bestaat uit nummers van de laatste twee albums 'Connect Back To The Stars' en 'Sun Beats Down'. Oud materiaal komt maar spaarzaam voorbij.

HET NUMMER

Dat spreekt bijna voor zich: 'Again' laat een gevulde Apollo kolken.

HET MOMENT

Gitarist Sicco van Grieken haalt zijn jarige zoontje Micha halverwege het optreden het podium op. De band krijgt het voor elkaar dat Micha wordt toegezongen door het hele publiek in Apollo, en het verjaardagslied wordt begeleid door twee saxofonisten. Er zijn slechtere manieren om je verjaardag te vieren.

HET PUBLIEK

Vanaf het begin tot het eind wordt er gezongen, gedanst en gesprongen bij Splendid. De Apollo is goed gevuld en barst uit zijn voegen wanneer de refreintjes van de catchy nummers voorbij komen.

HET OORDEEL

Splendid weet de Apollo goed te bespelen; zelfs als je de muziek niet kent, is het nog mogelijk om mee te zingen. Het publiek is massaal toegestroomd en er wordt volop gezongen en gedanst. Splendid en Paaspop hebben van elkaar genoten.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven