Paaspop 2014: orgastisch wegdromen met Sleepy Sun

Band neemt handjevol publiek mee op psychedelisch avontuur

Tamara Scholten ,

Veel fotografen zullen tijdens dit optreden binnensmonds gevloekt hebben. Er was namelijk amper frontlicht aanwezig tijdens de show van Sleepy Sun. Dit alles had te maken met de psychedelische trip waar de band het publiek mee naartoe nam, met een haast orgastisch hoogtepunt als eind.

HET CONCERT

Sleepy Sun, Jack Daniel’s Stage, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Ooit had Sleepy Sun nog zangeres Rachel Fannan, inmiddels moet Bret Constantino het in zijn eentje rooien op vocaal gebied. En dat doet de beste man heel aardig. Met een nieuw album, 'Maui Tears', is de band weer up and running. En nu is het tijd om het Paaspop-publiek op deze zondagmiddag even in psychedelische sferen te brengen. De muziek doet ergens denken aan de meer donkere nummers van The Doors, terwijl Constantino's stem weer veel weg heeft van die van Eddie Vedder. Maar de band weet het publiek gaandeweg toch te overtuigen een eigen sound te hebben.

HET NUMMER

Titelsong van het nieuwe album, ‘Maui Tears’. Van begin tot eind zit hier een bijzondere opbouw in, wat het gevoel van goede seks tijdens een geweldige trip teweeg brengt. Het begint zacht en teder en bouwt op tot een orgastisch hoogtepunt. Het ruim 10 minuten durende nummer wordt in z'n geheel ten gehore gebracht, waardoor het ongeveer een derde van de set in beslag neemt. Maar daar hoor je niemand over klagen.

HET MOMENT

‘This is our last song...’ Dit had nog wel even weg mogen blijven. Het optreden had minstens een half uur langer moeten duren. Het publiek was duidelijk nog niet klaar met de psychedelische tonen van Sleepy Sun.
 

HET PUBLIEK

Bij aanvang van het optreden stond er maar een handjevol mensen, maar gaandeweg het optreden vult de tent zich wat meer. Toch is het allesbehalve vol en dat is jammer. De band verdient meer. Er hangt echter wel een bijzonder prettig gevoel van saamhorigheid in de tent.

HET OORDEEL

De muzikanten weten perfect hoe zij hun optreden moeten opbouwen. Zwoel en opzwepend in het begin, hard, smerig en grauw aan het eind.

DE FOTO