Paaspop 2014: Nymfo komt laat en doet het in stijl

Zijn iets kortere set van anderhalf uur ramt heerlijk door

Michael Janiec ,

Drum and bass en Nymfo kunnen gerust in één adem samen genoemd worden in Nederland. Nymfo staat hier al jaren aan de top en we weten inmiddels waarom. Zijn uitgebrachte platen bezitten een bepaald kwaliteitsniveau, overigens iets wat zijn dj-sets ook duidelijk hebben.

HET CONCERT

 Nymfo, Roxy. Zondag 20 april 2014

DE ACT

Een dynamisch tweetal; als mc is onze Nederlandse Multiplex ook aanwezig. Samen verzorgen ze tijdens deze avond een energiek optreden. Voor rauwe en vunzige drum and bass klappers ben je hier aan het juiste adres. 

HET NUMMER

"Pale Blue Dot" van The Prototypes wordt vakkundig ingemixt. De selectie kent vele knallers met een brutaal randje. Minder diep en minimal als we dat van zijn eigen producties gewend zijn, maar minstens net zo donker. Om het geheel wat meer evenwicht te geven, wordt er halverwege de set ruimte gemaakt voor wat warmere klanken. Vrouwelijk gezang werkt dan goed. Niet veel later is het weer raak met een hele stevige kick/snare combinatie, die het publiek met volle vaart oppakt overigens. Tegen het einde is het bijna zo rauw als crossbreed. 

HET MOMENT

Nymfo komt veel te laat binnen, bij binnenkomst begint hij eventjes te hakken op de muziek van de dj die nog bezig is. Ook het moment waarop hij even snel een foto maakt van het toegestroomde publiek is mooi. Een bezoeker wordt de lucht in getild door zijn vrienden. Deze halfgebakken crowdsurf is kort, slordig en loopt gelukkig wel goed af. 

HET PUBLIEK

Zijn op laatste benen inmiddels lijkt het, maar dat maakt de gezelligheid er niet minder op. Dansen is bijna verplicht hier, want het grootste deel van de mensen doet het. Dit optreden piekt gewoon constant met hele dikke nummers. Als het even lijkt in te kakken, wordt de energie gelukkig snel de juiste kant op gestuurd door Nymfo en Multiplex.

HET OORDEEL

Nymfo is twintig minuten later dan verwacht. De onduidelijkheid hierover, gaat een beetje ten koste van de verschenen opkomst in eerste instantie. Gelukkig herstelt die zich goed en valt er voor de rest weinig te klagen. MC Multiplex is in topvorm en geeft het optreden een noemenswaardige meerwaarde, door het publiek constant op scherp te stellen. 

DE FOTO