Paaspop 2014: Mr. Probz kan zijn ei niet kwijt Paaspop 2014: Mr. Probz kan zijn ei niet kwijt

Onbekend materiaal slaat dood

, Bas van Duren

Paaspop 2014: Mr. Probz kan zijn ei niet kwijt

Onbekend materiaal slaat dood

Bas van Duren ,

Hij is in korte tijd heel groot geworden: Dennis Princewell Stehr, beter bekend als Mr. Probz. Op de golven van 'Waves' nestelde de hardwerkende zanger/rapper zich in een klap in het collectieve geheugen van veel Nederlanders. Maar met nog geen waardige opvolger op de proppen, loopt Mr. Probz een groot risico: bekend worden op basis van slechts een enkel nummer. Aan de zanger de taak om Schijndel te overtuigen van zijn meerwaarde en talent.

HET CONCERT

Mr. Probz, Roxy, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Twee hits heeft Mr. Probz op zijn palmares: 'Waves' en het van zijn gastvocalen voorziene 'Sukkel Voor De Liefde' van The Opposites'. Allbei grijs gedraaid op de radio, weinig mensen die kunnen zeggen dat ze geen van beide nummers kennen, zeker niet in een uitpuilende Roxy. Voor dit optreden heeft de Amsterdammer een gitarist en pianist meegenomen. Om het publiek op te warmen, is een DJ meegenomen die door technische problemen een kwartier uitloopt. Als Mr. Probz dan begint, blijkt het gros van zijn nummers rapsongs te zijn, iets wat voor de meesten toch als een verrassing komt. Respons: nul.

HET NUMMER

Zodra de eerste klanken van 'Sukkel Voor De Liefde' worden ingezet, worden de toeschouwers weer wakker, maar de frustratie is van Probz' gezicht duidelijk af te lezen. Duidelijk een moetje. Als 'Waves' eenmaal begint, gaat iedereen pas echt los. Aanstekers, telefoonlampjes en mensen die in elkaars armen vallen. Een regelrecht succes, maar of Mr. Probz dit zelf ook zo ervaart, is niet helemaal duidelijk.

HET MOMENT

Mr. Probz stoeit zichtbaar met zichzelf. De frustraties worden steeds groter en pas op het eind, vindt hij het moment om alles los te laten. Hij bedankt het publiek voor hun liefde, weg frustraties, zenuwen en verwachtingen. Het is gedaan.

HET PUBLIEK

Het publiek is al ver voor de show binnen en er kan letterlijk niemand meer bij. Vijftien minuten vertraging accepteert iedereen zonder morren en vrijwel niemand loopt weg. Deze mensen zullen en moeten Mr. Probz zien. Vooraan staat een meisje dat iedereen aangrijpt die ook maar enigszins bij de organisatie lijkt te zijn om maar te verkondigen dat ze zijn grootste fan is. Als hij begint te rappen snappen de kleine meisjes in de zaal er niets meer van. "Mr. Probz is toch een zanger? Waarom rapt hij zoveel?" Dit mag de pret overigens niet drukken voor het wat volwassenere publiek in de zaal, dat wel op de hoogte is van de act die hetkomt bekijken. Jammer dat deze mensen niet vooraan zijn gaan staan, want Mr. Probz kan de steun vanavond goed gebruiken.

HET OORDEEL

Wat enigszins was te voorspellen, komt vanmiddag uit: Mr. Probz heeft een vloek over zich die hij zo gauw als het kan van zich af dient te schudden. Hij heeft het zelf ook in de gaten, getuige de zenuwen waarmee hij aan het begin van het optreden nog staat. Het zijn allemaal sterke nummers, maar de hitpotentie is beperkt. Dat is jammer, want deze man verdient meer. Veel meer.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven