Paaspop 2014: Mr. Polska sloopt met botte hamer de Roxy

Grote rijen voor kleine man

Cerafil ,

De Roxy te klein voor Mr. Polska? Misschien wel, maar met een kleine tent komt de rapper op Paaspop het beste tot zijn recht. Eerder op Paaspop was al te merken dat de trap nog lang niet dood is en bij Mr. Polska is dat geen uitzondering.

HET CONCERT

Mr. Polska, Roxy, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Polska in de Roxy. Meer hoeft een groot gedeelte van de Paaspop-bezoekers niet te weten. Over de muziek van Polska wordt nog wel eens gediscussieerd of het nou echte hiphop is, maar voor dit publiek is dat een non-discussie. Dat komt voor fissa. Backstage raapt Polska al zijn zenuwen bij elkaar: hij gaat wat nieuw materiaal laten horen dat meer richting de garage meets rave gaat. Al zijn gastvocalisten zijn er vandaag bij: Ronnie Flex, Skinto, Jebroer en nog een paar andere, niet te identificeren, rappers.
 

HET NUMMER

Zoals gezegd: vandaag is de dag met nieuw materiaal waarvan 'De Libi' al te horen was en een ander nummer nog niet. Beide zijn aanvankelijk gericht aan dovemansoren. Mr. Polska kijkt een beetje vertwijfeld, maar dan komt de drop. En is het aan. Het is lomp, gestoord en het walst de Roxy plat. Als de dj dan ook nog eens klassiekers als 'Vinger Op De Klitter' en 'Hausa Wausa' instart, is het einde zoek: een moshpit gevuld met halfblote mannen, twerkende meiden en rondvliegend bier.

HET MOMENT

"Hoe heet je? 'Loes?'" Mr. Polska heeft Loes uit het publiek gehaald en Loes is vanaf nu de cameravrouw. De interactie met het publiek wordt zeker niet vergeten, ook na de show. Backstage staan er drie meisjes, hooguit 14 jaar. Ze mogen op de foto met de rapper, maar Mr. Polska moet even bijkomen en gaat met nog veel meer fans op de foto. Klasse dat de faam hem nog niet naar het hoofd is gestegen.

HET PUBLIEK

Dat gaat volledig uit zijn dak, met uitzondering van exact één meisje, die zichtbaar tegen haar zin naar het optreden is gesleurd. Meedoen met een sitdown? Niet aan haar besteed.

HET OORDEEL

Polska is zeker een van de hoogtepunten van Paaspop. Het publiek, de muziek en beleving komen samen in een tent die veel te klein is voor de rapper, maar dat is duidelijk bewust gedaan. Als er ook maar een beetje vrije ruimte was, dan had dit nooit zo'n feest kunnen zijn. De partyfactor is belangrijk voor Paaspop en met Mr. Polska schiet het festival recht in de roos.