Paaspop 2014: Brabants publiek moet nog even wakker worden bij Miss Montreal

Band laat veel nieuw materiaal horen bij optreden op Paaspop

Tamara Scholten ,

Sanne Hans is met haar band Miss Montreal niet meer weg te denken van radio, tv en menig festival. Vandaag is de eer aan haar om het festivalseizoen af te trappen in de Apollo, het hoofdpodium van Paaspop.

HET CONCERT

Miss Montreal, Apollo, vrijdag 18 april 2014.

DE ACT

Ooit bekend geworden dankzij een smeerkaasreclame, maar ze zijn al heel wat jaren veel meer dan dat. Sanne Hans is met haar band Miss Montreal razend populair in Nederland en een veelgeziene gast bij verscheidene televisieshows en radioprogramma's. Tegenwoordig sleept ze zelfs allerlei awards in de wacht, een kroon op het harde werken. Dankzij haar themesong voor het televisieprogramma Utopia heeft ze inmiddels ook bekendheid in Amerika vergaard. De band heeft net een clubtour achter de rug en is zich achter de schermen aan het voorbereiden op een theatertour, maar eerst staat er nog een festivalseizoen voor de deur, waarvan Paaspop de officiële aftrap is. 

HET NUMMER

Duidelijk is dat het publiek nog een beetje moet wakker worden. Normaliter is het één groot feest als de dame en heren van Miss Montreal het podium betreden, hier blijft het echter wat tam en stilletjes en lijkt het publiek vooral nog bezig te zijn met bijkletsen en het verorberen van de nodige biertjes. Pas bij het laatste en waarschijnlijk ook het bekendste nummer 'Just A Flirt' gaat het publiek echt los en wordt het toch nog even één groot feest. 

HET MOMENT

Wederom komt het moment van het optreden toch echt bij het laatste nummer, als het publiek echt helemaal los gaat. Daar zien we dan ook eindelijk de welbekende glimlach op het gezicht van Sanne Hans verschijnen, iets wat we dit optreden helaas maar weinig hebben gezien. Hoewel het optreden zelf erg strak en goed georganiseerd is, lijkt het erop dat de band toch wel last had van het tamme publiek, wat de zangeres enigszins onzeker lijkt te maken. Gelukkig weet de band er een klein feestje van te maken en is er tijdens de laatste nummers weinig meer van de onzekerheid te merken.

HET PUBLIEK

Ondanks dat het de eerste act van het festival is, staat de tent aardig vol met het nodige publiek. Vooraan staan de meisjes die de nummers van Miss Montreal aardig mee kunnen zingen, achterin is het publiek vooral bezig met bier drinken en bijkletsen. Helaas voor de algehele sfeer is de laatste groep toch aan de winnende hand en klinkt er veel geklets tijdens het optreden.

HET OORDEEL

Miss Montreal is in de jaren sterker en professioneler geworden, dat is wel te merken bij deze set met veel nieuwe nummers van het laatste album. Toch is het twijfelachtig of de band zo'n luidruchtig publiek kan overstemmen en of de muziek wel is overgekomen zoals hij bedoeld is.

DE FOTO