Paaspop 2014: Maaike Ouboter emotioneert Theater met hit ‘Dat Ik Je Mis’

Charmante zangeres geeft verder een vrij eentonige show weg

Inge Gruijters ,

Ze werd tweede bij tv-talentenjacht 'De Beste Singer-Songwriter Van Nederland' en zorgt vooral dankzij de hit 'Dat Ik Je Mis' voor een lange rij bij het Theater op Paaspop.

HET CONCERT

Maaike Ouboter, Theater, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Maaike Ouboter werd in één klap bekend na haar auditie voor het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’. In een mum van tijd behaalde ze de koppositie in de 3FM Mega Top 50 én in de Belgische Ultratop 50 en verwierf de single de platina status. Er staat een enorme rij voor het Theater om deze blonde schone aan het werk te zien. Maaike heeft een heldere, opgewekte stem die past bij haar al even opgewekte verschijning. In haar songteksten speelt ze op een creatieve manier met de Nederlandse taal. Het album laat vooralsnog op zich wachten, dus het is een verrassing wat we vanmiddag te horen zullen krijgen.

HET NUMMER

“Jij hebt iets heel moois geschreven”, zegt Eric Corton na Maaikes auditie in ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’, terwijl co-juryleden Sanne Hans (a.k.a. Miss Montreal) en 3FM-dj Giel Beelen hun tranen onder controle proberen te krijgen. Het nummer ‘Dat Ik Je Mis’ is waarschijnlijk voor veel mensen de reden dat ze op deze zondagmiddag in groten getale naar Theater zijn gekomen. Zodra Ouboter de eerste tonen van dit nummer aanslaat op haar akoestische gitaar vliegen de camera’s en mobieltjes de lucht in, want er moet natuurlijk gefilmd worden. Het publiek is erg onder de indruk van dit nummer en de zangeres weet enkelen zelfs tot tranen te roeren.

HET MOMENT

Terwijl het publiek uithuilt na het nummer ‘Dat Ik Je Mis’, wordt duidelijk dat dit tóch nog niet het laatste nummer van de set was. “Om jullie toch een beetje vrolijk terug het festivalterrein op te sturen, doen we nog een vrolijk liedje”, legt Ouboter uit. Wat is ze toch een schatje. Als afsluiter speelt ze het allereerste liedje dat ze ooit schreef, “Het Bankje Van De Buren”. Ze wordt na afloop beloond met een groot applaus.

HET PUBLIEK

De tent zit vol. En er staat nog een lange rij mensen voor de ingang, die deze singer-songwriter helaas gaan mislopen. Veel stelletjes, de armen om elkaar of met de hoofden op elkaars schouder. Tussen de nummers door klinkt beleefd applaus, niets uitbundigs. Het is duidelijk dat Maaike Ouboter het, vooralsnog, van haar hitje moet hebben. En het is opvallend dat na een klein half uur allerlei mensen het Theater verlaten.

HET OORDEEL

Maaike is een charmante, frisse verschijning en ze is creatief met taal. Haar nummers zijn afzonderlijk van elkaar erg goed, maar als je ze achter elkaar te horen krijgt, is het een beetje veel van hetzelfde. Een uur is daarom best lang. Een deel van het publiek vindt het zelfs niet nodig om het hitje af te wachten.

DE FOTO