Paaspop 2014: Jett Rebel zet Paaspop op zijn kop

Pop, funk, soul en rock met een Rebel-randje

Geneviève Smans ,

2014 is tot nu toe een geweldig jaar geweest voor Jett Rebel. Eind maart won hij een Edison en tijdens de 3FM Awards nam hij twee awards mee naar huis: Beste Nieuwkomer en Serious Talent Award. Vandaag stond hij in een propvolle Jack Daniel's tent.

HET CONCERT

Jett Rebel, Jack Daniel's, vrijdag 18 april 2014.

DE ACT

Jelte Tuinstra a.k.a. Jett Rebel heeft in 2013 twee EP's uitgebracht waarop hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. Vandaag heeft hij een vijfkoppige band bij zich. Jett Rebel brengt popsongs met funk-, soul- en rock-invloeden, maar bovenal is het erg catchy.

HET NUMMER

Als laatste nummer speelt Jett Rebel 'Tonight'. Wanneer het nummer wordt ingezet, gaat de complete tent helemaal los. Halverwege het nummer switchen ze naar 'Dance To The Music', toen was het feest helemaal compleet op de Jack Daniel's Stage.

HET MOMENT

Tuinstra weet het publiek perfect te bespelen, zo ook bij het nummer 'Louise'. Eerst laat hij de meisjes meezingen, dan de jongens en vervolgens nog alle meisjes onder de 18. Gevolg: een brede glimlach onder alle bandleden. 

HET PUBLIEK

Dat er veel animo voor Jett Rebel zou zijn was te verwachten, maar het is zo druk dat een groot gedeelte van het publiek geweigerd wordt omdat de tent al afgeladen vol is. Er zijn veel fans aanwezig die elk nummer uit volle borst meezingen, maar ook veel muziekliefhebbers die 'gewoon' genieten van de muziek van Jett Rebel.

HET OORDEEL

Jett Rebel heeft wederom bewezen dat hij alle awards waard is. Met zijn enthousiasme en vreugde steekt hij de rest van de bandleden én het publiek aan. Ook op een festival blijft Jett Rebel overeind staan en weet hij een goede show weg te zetten. 

DE FOTO